Tillbaka

Don Pasquale

Här möter vi opera buffa, en farsartad historia med sann kärlek blandat med intriger och lurendrejeri, framförd med klingande belcanto-sång. Vi lovar skratt och dråpligheter men bakom komiken finns ett djup. Ett fingerat äktenskapskontrakt spelar en viktig roll i alla förvecklingarna. Vi befinner oss i Rom någon gång i mitten av 1800-talet när denna historia utspelar sig. Vi möter Don Pasquale, en äldre herre som luras att gifta sig med den unga Norina. Bruden är inte den han tror och äktenskapet är inte heller något riktigt äktenskap.

För andra året i rad spelar Smålandsoperan sommaropera i Åseda Folkets Park på den anrika Parkteatern där många folkkära artister framträtt. Parken rustas upp lite för varje år som går. Transport och samåkning kommer att samordnas, håll utkik på hemsidan. Och som alltid: Vi spelar under tak och vi sjunger på svenska.

Föreställningen är c:a 2,5 timmar lång inkl. paus och i pausen går det bra att ta en fika eller något att dricka. Förbokning av pausservering kommer att kunna ske via hemsidan och på plats. Vill du hellre ta med picknick-korgen finns det gott om plats i parken att avnjuta det medhavda.

På scenen står 5 professionella operasångare och en orkester bestående av piano, stråkkvartett och två blåsare. Vi har även operakör bestående av duktiga körsångare från trakten.

Här på Biljettkiosken köper du lätt och smidigt biljetter som skickas till dig på e-post och på sms. Detta gäller även våra rullstolsplatser. Om du varken har möjlighet att skriva ut biljetten eller ta emot en sms-biljett så finns möjligheten att köpa biljett över disk hos våra ombud:

Uppvidinge kommun 0474-470 00
Hotell Cardinal 0470-72 28 00

Du kan även få biljetter och faktura skickade till dig per post. Kontakta då Smålandsoperan via biljetter@smalandsoperan.se.

Läs mer här