Tillbaka

Föreläsningsluncher till förmån för barn på flykt

Barnens Matland serverar i oktober lunch i Ekobacken till förmån för barn på flykt. Alla är välkomna!

Ekobacken i Växjö prunkar fortfarande med massor av grönsaker och blommor. Vi gör nu en förlängning av Barnens Matland till förmån för barnen som flyr.  Vi gör detta tillsammans med Rädda Barnen, Smålandsposten och en stor grupp ungdomar på kommunens gymnasieksolor och med kockar från Växjös restau­rangvärld, plus en och annan extern gäst. Vi på Studie­för­bun­det Vuxenskolan har tillfört stöd för vår folkbildnings­insats.   

- Tänk om vi klarar av att servera 50 portioner om dagen i 20 dagar. Det blir 1000 portioner Tänk om varje måltid inbringar minst 100 kronor. Då kan vi sända 100 000 kr till Rädda Barnen, säger Gösta Skoglund på Miljöresurs Linné.

Många gäster behövs!
Flyktingprojektet genomförs med många frivilliga händer och med ekonomiskt stöd från flera företag och organisationer. Genomförandet möjliggörs tack vare hjälp av cirka 50 elever på de kommunala gymnasieskolorna, som har valt att göra dagsverke (klockan 09-15) för barn på flykt. 

Öppettider och förbokning
Restaurangen Linnés Matvagn öppen för lunchservering i Ekobacken – ytterligare två veckor i oktober klockan 11.30-13.30 (ej söndagarna 1 och 18 okt). Dessutom samlar de in ekologiskt matsvinn från ett par butiker i Växjö tätort. 

Möjlighet till förbokning – för dig som vill vara säker på att få plats. Det serveras max 150 portioner om dagen – med förtur för dem, som förbokat. Förbokning senast klockan 9.00 samma dag till gostask1@gmail.com

För mer info och lunchpriser, läs här 

 

Välkomna att stödja vårt lokala flyktingarbete!