Tillbaka

Politiker rör om i grytan

Politiker rör om i grytan hos Studieförbundet Vuxenskolan
-lär sig laga indiskt på matlagningskurs under matmässa i Växjö. 

Före detta ministrarna Eskil Erlandsson och Lars Engqvist är några av de deltagare som rör runt i grytorna när
Studieförbundet Vuxenskolan bjuder in till öppen workshop i matlagning under helgens matmässa i Växjö.

Deltagarna, som bland annat består av lokala politiker och före detta ministrar kommer att lära sig mer om fantastisk matlagning med hjälp av Erik Måneld, ekokock och TV4kändisen Jayasree Alla, från Älmhult, som vann ”halv åtta hos mig” med sin indiska mat.

-      Vi kommer använda oss av lokala råvaror och ta med dem, deltagarna och åskådarna i workshopen på en internationell smakresa, säger Erik Måneld.

Studieförbundet Vuxenskolan bjuder in politikerna till sin verksamhet för att visa upp den och ge politikerna egna erfarenheter av folkbildning.

-          Folkbildningen och studiecirkeln är viktig inte bara för att den utvecklar den enskilda personen, den gör så mycket mer. Under samtal i cirklarna berörs ofta ämnen som den lokala närmiljön, demokrati och lokalt engagemang utöver det ämne man läser om. Detta gör studiecirkeln till ett viktigt inslag för att människor själva ska kunna påverka sitt liv, och sin vardag – och sin bostadsort, kommun eller län.

Ett fantastiskt sätt att utvecklas och umgås på helt enkelt, säger Johanna Hjärtfors, kommunikatör på Studieförbundet Vuxenskolan

 

Plats:         Tävlingsköken (ekokockarna) Konserthuset i Växjö
Tid:           Fredagen den 11 september
Kl.              16 – 19.00

Media är välkomna

Kontakt:

Johanna Hjärtfors, kommunikatör Studieförbundet Vuxenskolan
johanna.hjartfors@sv.se  tel: 0703-704798