Lättläst version saknas

Cirkelledare äldreboenden

En viktig del i vår verksamhet är att vi kommer till dem som inte kan komma till oss. Nu söker vi dig som vill leda studiecirkel eller liknande aktivitet på äldreboenden, demensboenden eller boende för deltagare med psykisk funktionsnedsättning. Detta är en del av vårt program Livslust, som du kan läsa mer om på vår hemsida: https://www.sv.se/avdelningar/sv-lundabygden/livslust/

 

Var finns Livslust?

Vår verksamhet finns på boenden i fem kommuner: Lund, Lomma, Kävlinge, Burlöv och Staffanstorp. Du kan välja att jobba i en eller flera kommuner.

 

Vem söker vi?

Vi söker dig som är rätt person för respektive uppdrag, oavsett hur du har inhämtat dina kunskaper i ämnet. Viktigast är att du är glad och empatisk och har lätt att anpassa innehållet efter deltagarnas förutsättningar. Bland våra ledare finns studenter, seniorer och alla däremellan. 

Våra aktiviteter genomförs på en mängd boenden i kommunerna Lund, Lomma, Kävlinge, Burlöv och Staffanstorp. Ett vanligt cirkelformat är att ni träffas 1-2 timmar i veckan i 8-12 veckor. 

 

Hur mycket jobbar man?

Du är välkommen som ledare för en eller flera cirklar. Eftersom våra populära studiecirklar ofta ges på flera boenden samtidigt finns det ofta chans att arbeta många timmar i veckan.

En del av våra ledare har detta som ett roligt extrajobb, andra jobbar nästan heltid. Studiecirklar kan vara olika långa, men ett av de vanligaste formaten är detta:

Gruppen träffas en gång i veckan i 45 minuter under 12 veckor. Du kan vara ledare för en eller flera grupper. Vi betalar timlön och vi lägger upp ditt terminsschema tillsammans.

Välkommen på det sätt som passar dig!

 

Just nu söker vi flera ledare till programmet Livslust!

 

Glada trubadurer till vår studiecirkel Minns med musik

Vi söker dig som sjunger och spelar ett bärbart instrument, till exempel gitarr. Du åker runt till demensboenden och äldreboenden och leder allsång, främst gamla godingar på svenska som deltagarna minns och känner igen. Detta är ett effektivt sätt att stimulera och bibehålla ett vacklande minne och är en viktig del i demensvården.

Under spelningen uppmuntrar du deltagare att hänga med i musiken efter egen förmåga, genom att sjunga, nynna, klappa takten, dansa, njuta! I en del grupper kommer du vara den enda som sjunger, och då är det viktigt att ändå hålla kontakten med publiken genom att tex röra sig runt i rummet, hålla ögonkontakt och så vidare, för att aktivera deltagarna så mycket som möjligt.

Du har redan en bred repertoar av gamla klassiker och kommer säkert få ett och annat förslag från publiken. Musikcirklarna är mycket populära och du blir garanterat poppis på boendena!

 

Ledare för sittande dans

Vi söker en glädjespridare som vill dela sin entusiasm till härlig musik! Sittande dans är populärt både för deltagare med demens och för den vars ben inte längre bär. Du lägger upp ett allsidigt rörelseprogram som stimulerar rörlighet och balans och ger en skön dansglädje i hela kroppen. Du hittar medryckande musik, gärna med inslag som deltagarna känner igen och varför inte något där man kan sjunga med! Ett danspass stimulerar både kropp och knopp och du engagerar deltagarna genom att vara extra närvarande och uppmuntra dem och aktivera alla deras sinnen.

 

Instruktör i yoga eller qi gong

Här söker vi dig som vill dela själsligt lugn och mjuk fysisk aktivitet med deltagarna på deras nivå. Du har kunskap om qi gong eller någon av de lugnare yogavarianterna och har gärna många goda idéer på hur övningar kan modifieras efter deltagarnas förutsättningar. Övningarna görs med eller utan musik beroende på gruppens önskemål och du anpassar lätt programmet om deltagarna behöver exempelvis en vägg som stöd, helt tänt i lokalen eller annat som underlättar. Övningar/program som kan utföras sittande på stol/i rullstol är mycket välkomna.

 

Zumbainstruktör

Motion är välmående för alla åldrar, och extra härligt till musik. Vi söker zumbaledare som är ovanligt lyhörda och uppfinningsrika, eftersom våra deltagare kan ha både fysiska och psykiska funktionsvariationer och även vara i hög ålder.

Du är en fena på att hitta musik som passar både dansstegen och deltagarnas ålder – att känna igen musiken man dansar till är alltid ett stort plus. Du är duktig på att anpassa steg och kombinationer efter gruppens önskningar och förmågor, så att svårighetsgraden blir rätt. Under passets gång är du extra uppmärksam på deltagarna och stöttar där det behövs. Välkommen att sprida dansglädje med oss!

 

Ansökan

Ansökan skickas till Jeanette Lidberg, som är ansvarig för Livslust-programmet. Du behöver inte göra en formell ansökan med CV, betyg och referenser. Skicka istället ett mail och berätta vilket ämne du vill leda en studiecirkel i och varför du tror att du skulle passa för uppdraget. Med tanke på målgruppen är den personliga lämpligheten mycket viktig och efter att du skickat in din ansökan kommer vi kontakta dig för att gå vidare i processen.

Varmt välkommen med din ansökan till: jeanette.lidberg@sv.se