Vi söker turistguider som vill lära ut om sin hemstad

Bor du i en stad med turism och vill få fler att förstå staden lite bättre inför sitt besök? Då kan du bli ledare för kursen MyTown. 

SV Lundabygden utvecklar just nu konceptet MyTown, förbererande kurser för de som vill resa till en specifik plats där ledaren är en svensktalande person som bor i staden. Vi vill med dessa kurser ge deltagarna möjlighet att komma förbi turiststråken och uppleva resmålen på ett bättre sätt.

Vi söker dig som vill leda kurser och visa din hemstad. Du bör ha bott i staden under några år och vilja visa upp staden som du upplever den. Kursen ska vara en personlig berättelse utifrån dina perspektiv istället för en guidebok.

Du bör ha vana att jobba digitalt och känna dig bekväm att prata inför människor. Utbildningen genomförs digitalt och baseras på en kursplan på 8 veckor med olika teman som du fyller med innehåll. Deltagarna kommer finnas på olika platser och dela viljan att besöka din hemstad.

Vi erbjuder en behovsanställning med ett fast arvode per deltagare. I dagsläget behöver du ha ett svenskt personnummer för att kunna bli kursledare inom MyTown.

Vi söker guider i alla geografiska områden som vi tror har intresse nog från möjliga turister.

Är du intresserad? Kontakta Jonas Eriksson, jonas.eriksson@sv.se.