Ayurvedisk vegetarisk matlagning

Ayurvedisk vegetarisk matlagning

Det ayurvediska köket är både gott, spännande och hälsosamt. Enligt ayurveda är en väl fungerande matsmältning avgörande för vår övriga hälsa. Vad du som individ behöver äta för att må är optimalt och bestäms av den kroppstyp (dosha) du tilhör. I denna kurs lär du dig vilka grönsaker, frukter, fetter, kryddor och andra råvaror som balanserar din/dina doshor. Och så klart lagar vi olika härliga, kryddiga ayurvediska maträtter. För att gå den här kursen behöver du inte ha några förkunskaper om ayurveda.

Om kursledaren
Jag kom i kontakt med ayurveda för snart 20 år sedan, och använder de ayurvediska principerna dagligen både för att förstå varför jag reagerar som jag gör, och för att balansera mitt mående genom den mat jag äter. I takt med att jag började uppleva de positiva effekterna av att äta i enlighet med den kroppstyp jag har, blev jag också intresserad av ayurvedas övriga hälsoprinciper. Och ju mer jag lär mig, desto mer vill jag veta och dela med mig till andra om denna holistiska filosofi, läkekonst och hälsosystem som har sina rötter i Indiens urgamla kultur och tradition.