Distanskurs: Skrivarkurs för dig med annat modersmål än svenska

Distanskurs: Skrivarkurs för dig med annat modersmål än svenska

Kommunikation, information, Övrigt

Släpp lös skrivarglädjen i sommar!

Kursen passar dig som har en högre nivå av svenska men som behöver finslipa sitt skrivande. Kanske har de lärt sig svenska till stor del på egen hand och pratar obehindrat, men är osäkra på det skriftliga. Kanske har de fått ett nytt jobb som kräver mer skrivande eller börjat studera.

Kursledaren och kursdeltagarna börjar med att prata om vad de själva vill utveckla och öva på, och får sedan en inledande kort skrivuppgift som kursledaren också använder som underlag på vad deltagarna behöver förbättra i sin planering.

Form och innehåll
- Genomgångar av stavningsprinciper och annat som kan vara svårt i svenska i genom av både filmade föreläsningar och kompletterande texter.
- Olika skrivuppgifter i form av lyssna-skriv (både klassisk diktamen, och övningar på att höra om är det dubbel eller enkel konsonant, om ordet ska ordet skrivas ihop eller isär med mer).
- Genomgång av skillnaden mellan formell och informell svenska.
- Övningar i att skriva i olika genrer och stilar som personlig eller professionell e-post, kort referat, debattinlägg och vykort till en kompis.

I kursen ingår även kamratrespons, där deltagarna får öva sig i att ge och få kritik och rättning och utveckla sin känsla för språkriktighet genom att hitta fel i varandras texter 8detta kan göras anonymt om gruppen känner sig mer bekväm med det.

Kursdeltagaren förväntas lägga 5 timmar i veckan under 6 veckor på kursens innehåll.