Media & kommunikation

Vi tar allt fler bilder med våra mobilkameror och våra mobiltelefoner fylls i samma takt med både våra egna bilder och de härliga foton vi får av familj och vänner. Men kanske är vi inte så bra på att ta hand om bilderna sedan.


Här hjälper vi dig till ett enkelt sätt att spara bilderna så att du får gott om plats och hittar det du söker. Vi tittar också på enkel bildredigering i Snapseed samt hur du gör en fotobok helt via din mobil.


 


KURSINNEHÅLL


Under en tre timmars kurs går vi igenom vad molnlagring är och hur det fungerar, hur bilderna förs över via molnet, men även till och från datorn. Vi tittar exempelvis på:  • Hur du hittar dina molnbilder

  • Vad gör jag om det blir fullt?

  • Ditt arbetsflöde från tagen bild till dator

  • Sortering och organisering i både dator och mobil

  • Spara och backup

  • Hur du delar bilder i sociala medier


 


Efter en teoretisk introduktion följer en praktisk genomgång, då kursledaren visar via projektorn. Sista stunden ges fri för några korta övningsuppgifter samt möjlighet att få individuell hjälp med frågor.


Kursen är anpassad så att den skall kunna passa alla oavsett vad ni kan tidigare om mobilbilder och sparande. Den passar för alla mobiltelefoner med kamera och du tar helt enkelt med din egen telefon. Märke spelar ingen roll.


Bra att veta
Kursmaterial i form av pdf-fil ingår i kursen och kursledaren bjuder på kaka till fikat.


Material
Din egen mobiltelefon. Ta även gärna med en bärbar dator (laptop) om du har en sådan.


 


KURSLEDARE
Eva Hallkvist är fotograf med mångårig erfarenhet av bland annat porträtt- och naturfotografering. Hon arbetar med kursverksamhet och utbildning inom fotografering och bildredigering sedan 2010 i det egna företaget Evas foto & design.