Djur, natur & miljö, Mat & dryck

Den svenska husmanskosten var ursprungligen enkel och rejäl mat lagad på svenska råvaror, med undantag för salt och peppar. Maten var ganska kraftig och fet eftersom många arbetade hårt med kroppen på den tiden. I mitten på 90-talet fick husmanskosten ett uppsving då Tore Wretman presenterade en lite magrare och elegantare variant av husmanskosten – men fortfarande med kärnvärden som är högst aktuella än idag. Maten är oftast närproducerad och följer säsongen.

På kursen kommer du att få lära dig hur du lagar riktigt god husmanskost både till vardag och till fest. Vi tar vara på de svenska traditionerna och smakerna och lär oss laga flera älskade rätter från grunden.


KURSDATUM
Vi träffas varannan tisdag med start den 14 september.


BRA ATT VETA
Maten inhandlas av kursledaren och betalas på plats. Vi äter såklart maten vi lagar, men tag gärna med en matlåda om det skulle bli rester!

På grund av covid träffas vi i mindre grupp så att vi kan hålla avstånd till varandra i lokalen. Var rädda om varandra och stanna hemma om du är sjuk!


KURSLEDARE
Patrik Engfors deltog i Sveriges Mästerkock 2019. Patrik jobbar till vardags som prisstrateg, men har sedan barnsben odlat sitt matlagningsintresse och är nu en fullfjädrad glad amatörkock som lyckades charma mästerkocksjuryn med vällagad, traditionell och smakfull mat.