Pedagogik

En inspirationsträff för dig som är cirkelledare hos Studieförbundet Vuxenskolan, och vill utvecklas i din roll och lära dig mer om inkluderande mötesplatser.

Innehåll
Föreläsningen tar upp utmaningar med att vara ny i Sverige och folkbildningens roll i att underlätta dessa utmaningar. Hur skapar vi mötesplatser som fler kan och vill ta del av? Vad är viktigt att tänka på i våra studiecirklar för att skapa förutsättningar för jämlikhet och inkludering?
Kvällens föreläsare går igenom vikten av interkulturell kompetens och ger personliga berättelser och goda exempel på inkluderande mötesplatser. Du som cirkelledare får också praktiska tips och verktyg samt möjlighet till diskussion och erfarenhetsutbyte för att utveckla dina studiecirklar och på bästa sätt möta gruppens behov.

Medverkande
Ali Alabdallah är syrisksvensk författare och journalist som mest skriver om arbetsmarknadsfrågor. Föreläsningen utgår från hans erfarenhet som ny i Sverige, dit han kom som flykting 2013, och hans senaste bok "Mångkultur i din jobbkultur, en vägledning till framgång". Alis första bok "Nytt jobb i nytt land" blev också studiematerial som används till studiecirklar i SV.
Emilia Fisal har en bakgrund som marknadsföringschef för multinationella företag, coach för kundtjänstteam och har dubbla masters inom Business Administration och International marketing and Brand management. Är sedan 2018 cirkelledare för SV Malmö i "Nytt jobb i nytt land", och arbetar även med SV:s integrationsprojekt Change for life och är cirkelledarutbildare för SV Skåne.

Bra att veta
• Föreläsningen är kostnadsfri.
• Föreläsningen är digital och hålls i mötesverktyget Zoom. För att delta behöver du tillgång till internetuppkoppling, samt dator/mobiltelefon/surfplatta. Du kommer sedan kunna ansluta och följa föreläsningen via en av dessa.
• Länken till föreläsningen och instruktioner om hur du ansluter skickas till din mailadress ett par dagar innan tillfället.
• Du behöver klicka i "Jag tänker på miljön och vill få kallelser och fakturor via e-post istället för i brevlådan." när du anmäler dig för att få en länk till föreläsningen.

Känner du dig osäker på Zoom? Kontakta din verksamhetsutvecklare på ditt lokala SV-kontor för stöd och utbildning.
Frågor om föreläsningen besvaras av Rebecca Sjöstrand, utvecklingsledare på SV Skåne, på: rebecca.sjostrand@sv.se eller 0760-51 01 54.
Varmt välkommen med din anmälan!