Historia & Konsthistoria

Lunds arkitekturskatt är så mycket mer än bara Domkyrkan!

Upptäck alla de andra guldkornen på en skön promenad. Vi promenerar i mindre grupp och håller avstånd till varandra.

Under våren kommer vandringen att erbjudas flera gånger. Du kan göra en intresseanmälan här, så får du ett meddelande när vårens datum är spikade. Preliminärt räknar vi med att starta vandringarna i mars.


OM VANDRINGEN
Under den här guidade turen går vi i ett behagligt tempo i centrala Lund och tittar på byggnader som är viktiga för stadens arkitekturhistoria. Vi promenerar genom olika tidsperioder, talar om olika stilar och berättar om arkitekterna bakom verken. Du får höra vilka verksamheter som en gång fanns i dessa hus och varför byggnaderna ser ut som de gör idag. Den här vandringen passar dig som vill utöka din kunskap om stadens arkitekturhistoria men det krävs inga förkunskaper i ämnet. Rundan tar knappt en och en halv timme, med start och slut vid AF-borgen i Lundagård.


KURSLEDARE
Guide för vandringen är Svante Hallgren, arkitekturstudent vid Lunds Universitet med ett utpräglat intresse för Lunds arkitekturhistoria.


INTRESSEANMÄLAN
Observera att datum för våren ännu inte är fastställda. Gör gärna en intresseanmälan här så skickar vi ett mail när våren närmar sig och vi har satt startdatum. Varmt välkommen!