Intresseanmälan: Vävning för nybörjare i Lund

Om kursen

Dags för en ny hobby? Eller att ta upp en gammal? Välkommen till Vuxenskolans vävstugor i Lund och Löddeköpinge – nya kurser för nybörjare startar i höst!

På denna sida kan du göra en intresseanmälan och du förbinder dig inte till något. När kursens datum är bestämda återkommer vi till dig med en inbjudan. Kursens längd och pris är därför preliminära uppgifter och kan komma att ändras.

INNEHÅLL
På denna nybörjarkurs börjar vi från början med förarbetet: att sätta upp en väv, beräkna garnåtgång, välja mönster och så vidare. Ganska snabbt kommer du igång med själva vävningen och därifrån jobbar du vidare i din egen takt. Vi blandar teoretiska genomgångar med enskild handledning och hjälper gärna varandra i gruppen. Ledaren föreslår mönster och projekt på lagom nivå och du är själv med och bestämmer vad just du vill skapa. För nybörjaren passar det ofta bäst att börja med mindre projekt, som små dukar, bordstabletter eller handdukar. Efterhand avancerar du till större dukar, mattor, plädar eller andra härliga projekt.

FÖRKUNSKAPER
Denna grupp passar både dig som är ren nybörjare och dig som vill väcka liv i gamla kunskaper eller fördjupa dig i en viss teknik. Vi går igenom vissa moment tillsammans, men du får också enskild handledning på just din nivå. Detta gör att gruppen passar deltagare på olika nivåer.

MATERIAL
Material ingår inte i kurspriset. Du kan köpa via oss eller själv ta med dina egna favoritgarner. Väver du med trasor så kan du låta dina ärvda lakan eller en favoritgardin få nytt liv som trasmatta.

DIN EGEN VÄVSTOL!
Hos SV Lundabygden får du alltid en egen vävstol. Varje deltagare får en egen nyckel till vävlokalen och du är välkommen hit att väva så ofta du vill mellan träffarna. Du som fortsätter över flera terminer behåller även din nyckel över sommarlov och vinterlov och kan då jobba med större projekt.

TRÄFFARNA
Datum och veckodag för höstens träffar är ännu inte fastställt. Vi räknar med 10-12 träffar, en gång i veckan på kvällstid. Priset 3 800 kr utgår från 12 träffar och kommer att justeras om antalet träffar förändras. I priset ingår fri tillgång till vävlokalen och din egen vävstol under hela kurstiden.


STUDIECIRKEL
Detta är en studiecirkel, vilket innebär att vi alla deltar aktivt i kursen genom att dela våra frågor och funderingar. Vi analyserar vårt arbete tillsammans med kursledare och andra deltagare och lär oss också genom att hjälpa varandra. Vid första träffen presenterar ledaren en grundplan för kursen. Därefter är alla deltagare med och tycker till om planen så att just det som du vill lära dig kommer med.

BRA ATT VETA
Vävstugan i Lund befinner sig på marknivå, inga trappor förekommer. Ta gärna med ett par inneskor!



Startdatum:

----

Tid:

----

Antal tillfällen:

12

Veckodag:

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

14164

Plats:

Lund

3 800 SEK

Inget datum eller startdatum passerat

Anmäl intresse för att deltagande eller önskemål om framtida datum. Ange önskemål i meddelande vid bokning

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Lundabygden