Hantverk & konst, Övrigt

Tycker du att det hade varit häftigt att kunna sy dina egna kläder? Hittar du inte det där plagget du vill ha i affären och när det väl finns där passar det inte? Då borde du lära dig att sy!

Att sy sina egna kläder är enklare än man kanske tror och innebär att du själv kan skapa den där klänningen som är precis lagom lång eller den där skjortan som sitter som en smäck. På den här kursen ger vi dig verktygen och kunskapen för att komma igång och en smak på hur roligt det är att sy Vi börjar med att kort prata om grunderna i sömnad men fokus ligger på att få öva rent praktiskt genom att sy en enkel kjol till dig själv eller någon annan, vill du finns även möjligheten att sy ett enkelt kuddfodral. När kursen är färdig går du hem med ett färdigt plagg!

Till kursen behöver du endast ta med det tyg du vill sy ditt plagg av (du behöver ett tyg som är minst 150 cm brett och 150 cm långt) och sytråd i en matchande färg. Alla verktyg eller annat material som behövs ordnar vi. Viktigt är att tyget du väljer ska vara ett vävt tyg, dvs det ska inte vara stretchigt. Tyg och sytråd kan du handla på till exempel Stoff och Stil i Malmö https://www.stoffochstil.se/ som har ett stort utbud eller Bernt i Lund https://www.berntilund.se/ som har ett lite mindre utbud tyger. Du behöver inte ha sytt innan för att kunna delta.

Vi tar lunchpaus under dagen och det finns möjlighet att ta med matlåda att värma eller köpa i närheten. Lunch ingår inte i kursavgiften.