Hälsa & välbefinnande, Media & kommunikation

Upptäck mindful fotografering, där vi använder kameran som ett hjälpmedel för att gå ner i varv och samtidigt upptäcka vår omgivning på ett nytt sätt genom kameralinsen. Mobiltelefonens kamera passar utmärkt att använda.

INNEHÅLL
I dagens allt mer stressande liv, har mindfulness blivit ett begrepp som allt fler känner till. Att stanna upp i vardagen och vara i nuet utan att döma eller lägga värderingar på händelser runt omkring. Ett verktyg är att meditera, ett annat är fotografering, där seendet är grunden. Upptäck mindful fotografering, där vi använder kameran som ett hjälpmedel för att gå ner i varv och samtidigt upptäcka vår omgivning på ett nytt sätt genom kameralinsen. Vi fokuserar på bilden utan att tänka på inställningar.

Med olika workshops lär vi oss fotografera på ett nytt sätt genom att se vad som finns runt omkring oss för att bli kreativa och nyfikna och låter tekniken vara för ett tag. Därför passar kursen alla oavsett om du är nybörjare eller om du fotograferat länge.

KURSENS UPPLÄGG
Efter en teoretisk introduktion arbetar vi praktiskt med övningsuppgifter i olika workshops och avslutar kursen med att tillsammans diskutera budskapet i olika bilder. Mellan lektionerna får du en hemuppgift att arbeta med.

Lektion 1: Introduktion samt mindful promenad plats: Vuxenskolan i Lund
Lektion2: Workshop utomhus – Medvetenhet plats: Bjällerup
Lektion 3: Workshop utomhus – Kreativitet plats: Dalby nationalpark
Lektion 4: Workshop utomhus – Sök det enkla och lugna plats: Höje å
Lektion 5: Bilddiskussion om budskapet i bilder plats: Vuxenskolan i Lund

MATERIAL
Din kamera/mobiltelefon

BRA ATT VETA
Kursmaterial i form av pdf-fil ingår i kursen och kursledaren bjuder på kaka till fikat. Ange därför gärna eventuella allergier i din anmälan.

KURSLEDARE
Eva Hallkvist, fotograf med mångårig erfarenhet av bland annat porträtt- och naturfotografering. Arbetat med kursverksamhet och utbildning inom fotografering och bildredigering sedan 2010 i det egna företaget Evas foto & design.