Övrigt

My Town är ett nytt kurskoncept inom SV Lundabygden. Distanskurser om olika resmål som leds av svenskar som bor på orten. Detta ger dig en ökad förståelse för resmålet och kan komma bortom turistfällorna direkt. Passa på att få en helt lokal upplevelse på din nästa resa.

GRANADA
Jag heter Jonatan Holgersson och jag bor i Granada, Spanien sedan 2003. Jag kom hit för att studera och staden valde jag på grund av allt den har att erbjuda. Kultur, gastronomi, vandring, skidåkning, klättring och sist men inte minst, Medelhavet bara 40 minuter bort. Som student i Granada träffade jag den person som nu är min fru och vi har två barn tillsammans. Min dotter är 5 år gammal och går i en spansk skola. Lille Emil, som är min son fyller 1 år i september. Här hemma har jag alltid pratat spanska med min fru, men med min dotter och min son pratar jag alltid svenska för att ge dem ett extra språk gratis. Jag är spansklärare i grund och botten och har ett enormt intresse för sociokulturella språkliga perspektiv.

Här i Granada har vi en skidskola och under många år har jag jobbat som skidlärare i Sierra Nevada som endast ligger 4 mil från Granada centrum. Utöver det driver jag och min fru ett tursistlägenheter här i stan, så vi har nästan daglig kontakt med i huvudsak utländska turister som vill upptäcka och uppleva Granada.

Med mig som er kursledare kommer ni få möjligheten att upptäcka Granada på djupet och allt som finns att göra här. Det spelar ingen roll om ni är mer intresserade av kultur, mat eller äventyr. Jag kan ge er användbara och personliga råd oavsett om det handlar om vinprovning, tapas, biljetter till Alhambra, skidåkning i Sierra Nevada, klättring eller andra naturupplevelser.

Granada ligger endast 40 min från ”Costa Tropical” och är ett fantastiskt turistmål. Under höst, vinter och vår står häpnadsväckande Alhambra framför ett snötäckt Sierra Nevada och det finns nog inte någon som slås av dess skönhet. Trots att snön endast ligger några mil bort är dagarna i stan oftast soliga och varma. Kontrasterna är enorma och under delar av året kan man åka skidor på förmiddagen, bada i medelhavet på eftermiddagen och gå på tapasrunda i Granada på kvällen.

Jag hoppas ni hoppar på det här och tar chansen att få all den kunskap som vi kan erbjuda er innan ni åker. Nästan säkert skulle jag vilja påstå att det är svårt att bli besviken av den här magiska platsen.

Bra att veta
Alla kurser är 6 veckor långa och genomförs på den digitala plattformen Workplace. Kursledaren kommer vara aktiv torsdagar 14.00-17.00 för att lägga upp kommande veckans material, ge sina tips och svara på frågor som kommer upp. Du får tillgång till kursplatsen en vecka innan kursstart och fortsätter ha tillgång 6 månader efter kursen är slut för vidare planering och tips tillsammans med andra deltagare.