Övrigt

My Town är ett nytt kurskoncept inom SV Lundabygden. Distanskurser om olika resmål som leds av svenskar som bor på orten. Detta ger dig en ökad förståelse för resmålet och kan komma bortom turistfällorna direkt. Passa på att få en helt lokal upplevelse på din nästa resa.

KANADENSISKA KLIPPIGA BERGEN
Mitt namn är Moa Bergström och jag bor i den kanadensiska provinsen British Columbia, precis på kanten utav de kanadensiska Rocky Mountains (Klippiga Bergen). Jag bor 20 minuter utanför den lilla staden Golden, som med sina 3700 invånare upplevs som så mycket mer! Varje sommar och vinter kommer resenärer hit från hela världen för att få uppleva den fantastiska natur som vi omges av här i Canadian Rockies. Många människor hyr bil eller husbil och kör längs Trans-Canada Highway 1 som tar dem från Calgary på östra sidan av bergskedjan genom Canmore, Banff, Lake Louise och slutligen Golden i väst. På vägen finns det hundratals campingområden, glaciärer, sjöar och floder att utforska i nationalparkerna Yoho National Park och Banff National Park. Naturlivet fröjdar här och man kan få se allting från björnar, älgar, rävar och örnar på sina äventyr.

På vintern förvandlas området istället till ett skidparadis med världsomtalade skidorter i både Banff (Banff Sunshine och Mt. Norquay), Lake Louise och Golden (Kicking Horse Mountain Resort). Bergsområdet är känt för sin fantastiska pudersnö och här finns underhållning och aktiviteter för alla nivåer.

Personligen är jag även involverad i den kanadensiska traditionen “dog sledding”, nämligen hundsläde. Jag lever och bor på en hundslädeskennel tillsammans med min partner och på vintern får vi besök från världen runt för att testa på denna fantastiska urkanadensiska aktivitet.

Det jag skulle vilja lära ut om Kanadensiska Klippiga Bergen som resmål är inte bara vad man bör se och var man ska åka, men även logistiken bakom det. Jag hade gärna också velat prata lite om Klippiga Bergens intressanta geologi med sina glaciärer och floder.

Jag vill lära ut hur tar man sig runt på bästa sätt, vilka aktiviteter är mest prisvärda, var är det bäst att campa, men framförallt - Hur upplever man Canadian Rockies på bästa sätt samtidigt som man respekterar naturen och dess liv runt omkring?

Bra att veta
Alla kurser är 6 veckor långa och genomförs på den digitala plattformen Workplace. Kursledaren kommer vara aktiv torsdagar 14.00-17.00 för att lägga upp kommande veckans material, ge sina tips och svara på frågor som kommer upp. Du får tillgång till kursplatsen en vecka innan kursstart och fortsätter ha tillgång 6 månader efter kursen är slut för vidare planering och tips tillsammans med andra deltagare.