Övrigt

My Town är ett nytt kurskoncept inom SV Lundabygden. Distanskurser om olika resmål som leds av svenskar som bor på orten. Detta ger dig en ökad förståelse för resmålet och kan komma bortom turistfällorna direkt. Passa på att få en helt lokal upplevelse på din nästa resa.

KAPSTADEN
2015 reste jag som 16-åring till Kapstaden för ett utbytesår mitt i Cape Flats, Kapstadens förorter. Med huvudet före dök jag in i den fantastiska blandningen av kulturer som Kapstaden har att erbjuda bakom Taffelberget.

Som många andra fastnade jag direkt, och efter mina studier som jag just nu genomför i Scotland, planerar jag att flytta permanent till Sydafrika.

I Kapstaden väntar hisnande äventyr, unika kulturuttryck och öppna intresserade människor.

Det är ett omtalat land som ofta missuppfattas eller skildras negativt i såväl västerländsk som annan media. Så när du berättar för din omgivning att du ska resa till Sydafrika kommer någon garanterat att rynka på ögonbrynen och undra om det verkligen är tryggt. Men efter att du har läst MyTown med mig kommer du självsäkert att svara “Awe!”.

Under kursens gång kommer jag att berätta om Sydafrikas historia, det bästa Kapstaden såväl som Västra Kapprovinsen har att erbjuda, och hur du kommer dit; om själva Sydafrikanernas kultur och språk; och hur du håller dig trygg. Vi kommer även att täcka vad kultur egentligen är och hur det fungerar att acklimatisera sig i ett främmande land.

Äventyret börjar här!

Bra att veta
Alla kurser är 6 veckor långa och genomförs på den digitala plattformen Workplace. Kursledaren kommer vara aktiv torsdagar 14.00-17.00 för att lägga upp kommande veckans material, ge sina tips och svara på frågor som kommer upp. Du får tillgång till kursplatsen en vecka innan kursstart och fortsätter ha tillgång 6 månader efter kursen är slut för vidare planering och tips tillsammans med andra deltagare.