Samhälle, Övrigt

My Town är ett nytt kurskoncept inom SV Lundabygden. Distanskurser om olika resmål som leds av svenskar som bor på orten. Detta ger dig en ökad förståelse för resmålet och kan komma bortom turistfällorna direkt. Passa på att få en helt lokal upplevelse på din nästa resa.

MEDELLIN
Jag är 52 år och uppvuxen I Jönköping i Småland. Jag har min bakgrund från först och främst min karriär som basketspelare och senare tränare. Och detta har till stor del varit mitt andra arbete eftersom jag jobbade som tränare fr.o.m 1990 till 2006. Under denna tiden jobbade jag också heltid inom staten och kriminalvården på Häktet i Jönköping där jag sedermera slutade 2011 efter 22 års tjänstgöring och då jag beslutat mig för att definitivt stanna kvar i Medellin och bo och leva här istället.

Jag träffade under min utlandstjänstgöring med EU/Kriminalvården 2008-2009 i Kosovo, min fru Carolina som är från Medellin och efter mitt kontrakt avslutas i oktober 2009 så beslutade jag mig för att besöka henne och hennes hemstad Medellin och efter 2-3 dagar sa jag till henne att detta är den stad jag vill bo i. Så vi började där efter sträva efter detta och jag åkte fram och tillbaka för att får det praktiska att fungera och Carolina har varit med i Sverige 4-5 gånger under dessa år. 2010 gifte vi oss och 2014 fick vi Matias. Jag har Sebastian 13 år sedan tidigare äktenskap och han bor i Habo men har varit med i Colombia 1 gång också och gillade det väldigt mycket.

Jag har eget företag här, vi hyr ut lägenheter och säljer också lägenheter och hus. Jag har mer och mer börjat inrikta mig mot online verksamhet med lägenheterna och andra saker. Håller just nu på att starta upp min 3:e webbsida.

Vad gillar jag med Medellin och Colombia kanske ni undrar? Ja, framförallt är vädret här makalöst bra med 25-30 grader året runt. Människorna är helt underbara,vänliga och öppna som gör det omöjligt att inte le och vara glad. Dessutom är Medellin en stad som det händer aktiviteter i hela tiden och åker man ut bara 30-45 utanför så är på landsbygden och med makalös vacker natur.

Bra att veta
Alla kurser är 6 veckor långa och genomförs på den digitala plattformen Workplace. Kursledaren kommer vara aktiv måndagar 18.00-21.00 för att lägga upp kommande veckans material, ge sina tips och svara på frågor som kommer upp. Du får tillgång till kursplatsen en vecka innan kursstart och fortsätter ha tillgång 6 månader efter kursen är slut för vidare planering och tips tillsammans med andra deltagare.