Övrigt

My Town är ett nytt kurskoncept inom SV Lundabygden. Distanskurser om olika resmål som leds av svenskar som bor på orten. Detta ger dig en ökad förståelse för resmålet och kan komma bortom turistfällorna direkt. Passa på att få en helt lokal upplevelse på din nästa resa.

MEXICO CITY
Belägen 2240 meter över havet med över 20 miljoner innevånare är Mexico City Nordamerikas största stad och mitt hem sedan sex år tillbaka. För många europeiska besökare innebär staden endast en transitpunkt för vidare resa till landets turistorter och stränder som Cancun, Puerto Vallarta, Isla Holbox och Acapulco. Men Mexico City är så mycket mer än bara en mellanlandning. I den här kursen kommer vi titta närmare på stadens historia, gastronomi, sevärdheter, dess hemligheter, kultur och allt annat som är värt att veta för att just du ska få ut så mycket som möjligt av din vistelse i den latinamerikanska metropolen.

Kanske kommer du hit som turist, för att studera eller arbeta. Oavsett vilket, finns det oändligt många frågor att besvara. Vad har svenska företag för närvaro i Mexico? Behöver jag visum? Är det säkert att resa till Mexico City? Hur många mexikaner är bosatta i Sverige idag? Hur är det med språket? Ja listan med funderingar kan göras lång.

Jag heter Mattias och har de senaste 13 åren varit bosatt utanför Sveriges gränser i bland annat Spanien, Tyskland, Danmark och de senaste sex åren i Mexico. Hela mitt liv har jag arbetat inom servicebranchen på hotell, restauranger, ombord på flygplan och fartyg. Resandet har således alltid spelat en central roll för mig och har självklart bidragit till varför jag idag är bosatt i just Mexico City. Jag vill nu dela mina personliga erfarenheter och tips med dig, alltifrån uppehållstillstånd till tacos och tequila!

¡Bienvenido a México!

Bra att veta
Alla kurser är 6 veckor långa och genomförs på den digitala plattformen Workplace. Kursledaren kommer vara aktiv onsdagar 18.00-21.00 för att lägga upp kommande veckans material, ge sina tips och svara på frågor som kommer upp. Du får tillgång till kursplatsen en vecka innan kursstart och fortsätter ha tillgång 6 månader efter kursen är slut för vidare planering och tips tillsammans med andra deltagare.