Övrigt

My Town är ett nytt kurskoncept inom SV Lundabygden. Distanskurser om olika resmål som leds av svenskar som bor på orten. Detta ger dig en ökad förståelse för resmålet och kan komma bortom turistfällorna direkt. Passa på att få en helt lokal upplevelse på din nästa resa.

OVIEDO
Spanien är ett mycket populärt resmål och få har nog missat semesterorter som Alicante, Malaga och Fuengirola. Spanien har mycket mer att erbjuda. Följ med till Oviedo som ligger i norra Spanien och förälska dig i Asturiens unika charm. Oviedo är Asturiens huvudstad och har en otrolig charm. Här bor ungefär 220 000 personer så det är ingen storstad i spanska mått. Oviedo grundades år 761 och härifrån gick den första pilgrimsfärden till Santiago de Compostela. Staden har bevarat mycket av sin historia och för den som gillar konst och kultur borde Oviedo vara ett självklart resmål. Det är lätt att hitta bra boende i Oviedo som passar alla plånböcker. Norra Spanien har också en helt annan natur och temperaturen är behaglig på sommaren. Det finns även gott om vackra stränder vid kusten där det finns många aktiviteter att prova. Maten skiljer sig från södra Spanien och här kan du frossa i färska skaldjur. Föredrar du kött så kan du äta med gott samvete. Uppe i bergen betar får och kor fritt och grisarna bökar lyckligt i det fria. Du får också följa med upp i bergen och få se vackra vandringsleder med storslagna vyer. Bergen är lättillgängliga och det går att ta sig dit med kollektivtrafik. Du kommer att få besöka en lite by som heter Cecos och här finner du det genuina bergslivet.

Jag som blir din guide heter Linn Johansson och bor i Cecos i Asturien. Varför jag valt att flytta till Spanien är dels för att jag är uppvuxen i Spanien dels för att jag älskar den spanska naturen och kulturen. Jag talar flytande spanska och jag älskar att dela med mig av mina smultronställen. Förutom en presentation av Oviedo kommer jag att hjälpa dig med grundläggande spanska fraser och tipsa om vad du absolut inte får missa på din resa. Häng med mig på en spännande resa i Asturien!

Bra att veta
Alla kurser är 6 veckor långa och genomförs på den digitala plattformen Workplace. Kursledaren kommer vara aktiv onsdagar 18.00-21.00 för att lägga upp kommande veckans material, ge sina tips och svara på frågor som kommer upp. Du får tillgång till kursplatsen en vecka innan kursstart och fortsätter ha tillgång 6 månader efter kursen är slut för vidare planering och tips tillsammans med andra deltagare.