Övrigt

My Town är ett nytt kurskoncept inom SV Lundabygden. Distanskurser om olika resmål som leds av svenskar som bor på orten. Detta ger dig en ökad förståelse för resmålet och kan komma bortom turistfällorna direkt. Passa på att få en helt lokal upplevelse på din nästa resa.

PORTUGALS SILVERKUST OCH LISSABON
Jag heter Susanne Trollmann och är en 55 årig svensk kvinna som flyttade från Sverige, närmare bestämt Gagnef i Dalarna till Portugal tidigt på våren 2015. Innan jag flyttade arbetade jag mestadels inom hälso- och sjukvården, men har även bedrivit ridskola och hästuppfödning under många år.

Här i Portugal går den mesta tiden i mitt liv numera till att arbeta med hemlösa hundar. Jag har under de år jag bott här räddat fler än 80 hemlösa hundar samt gett merparten av dem nya hem hos familjer här i Portugal, men även i England, Holland, Sverige och Belgien.

När jag flyttade till Portugal så valde jag medvetet att inte söka mig till de större turistorterna runt Lissabon eller Algarve här i Portugal eftersom jag kände att jag ville skapa mig ett liv och en trevlig tillvaro i en miljö där jag enkelt kunde integrera mig med orts och lokalbefolkningen för att på så sätt kunna anpassa mig och smälta in i det Portugisiska samhället på ett lite naturligare vis än vad man kanske kan på de orter som mer inriktat sig på turism och säsongsboende.

Så jag fann mitt nya hem i en liten by utanför staden Caldas da rainha, ca 80 kilometer från Lissabon på Portugals västkust som i vardagligt tal även kallas Silverkusten.

Nu efter mer än fyra års boende i denna region är jag väl bekant med dess städer, flertalet småbyar och inte minst de underbara milslånga stränderna som väl lämpar sig för olika sorters vattensporter så som surfing, stand up paddeling, kite surfing mm. Här finns också några av Portugals bästa golfbanor där ”Praya del Rei” kanske hör till den mest exklusiva och populäraste med ca 40.000 spelade golfrundor per år.

Eftersom avståndet till Lissabon från denna region är väldigt kort, jag tar mig dit på ca en timme med bil eller buss så kan jag också om önskemål finns, enkelt guida er och berätta om Lissabons alla trevliga platser att besöka, uteliv mm om ni så önskar.

Jag kan också mycket väl tänka mig att denna kurs kan lämpa sig för de som är i tankarna att kanske bosätta sig och köpa eller hyra bostad i denna del av Portugal då jag med min egna erfarenhet, men också bra kontaktnät här i regionen enkelt kan ge tips och råd för den som så önskar.

Jag ser fram emot några givande höstveckor där jag får tillfället att dela med mig av mina erfarenheter och kunskaper om denna underbara region som är väl är värd ett besök, samt är helt underbar att bo och leva i.

Bra att veta
Alla kurser är 6 veckor långa och genomförs på den digitala plattformen Workplace. Kursledaren kommer vara aktiv måndagar 17.00-20.00 för att lägga upp kommande veckans material, ge sina tips och svara på frågor som kommer upp. Du får tillgång till kursplatsen en vecka innan kursstart och fortsätter ha tillgång 6 månader efter kursen är slut för vidare planering och tips tillsammans med andra deltagare.