Övrigt

My Town är ett nytt kurskoncept inom SV Lundabygden. Distanskurser om olika resmål som leds av svenskar som bor på orten. Detta ger dig en ökad förståelse för resmålet och kan komma bortom turistfällorna direkt. Passa på att få en helt lokal upplevelse på din nästa resa.

SHETLAND
Jag heter Jessica och jag kallar sedan fyra år tillbaka Shetlandsöarna mitt hem.

Här lever jag bland gröna kullar, karga klippor och nära havet i samspel med naturen och vädrets makter. Jag bor tillsammans med min sambo och mina 3 barn på en gård med 500 får. Här på Shetland har jag arbetat inom vård, hälsa samt service och turism. Jag kom först som turist till Shetland och med enbart hjälp av turistinformation i form av broschyrer och internet försökte jag hitta guldkornen, jag hittade några få - de mest kända - men de flesta tog mig år att upptäcka. Här finns många gömda skatter! Med den kunskap och erfarenhet jag har idag kan jag hjälpa till med värdefulla tips för att få se det absolut bästa av våra vackra och vilda öar.

Oavsett om du reser hit för några få dagar eller stannar i flera veckor kan du med hjälp av kunskapen du får av kursen välja ut vad som lockar dig mest och garanterat få minnen för livet med dig hem. I kursen går vi bland annat igenom var du hittar de mest storslagna natur- och djurupplevelserna, historiska platser, våra olika öar, språket, kopplingar till Skandinavien, hur du tar dig hit och runt och vi kommer även prata om Lerwick med sina mysiga gränder, caféer, restauranger och butiker.

Bra att veta
Alla kurser är 6 veckor långa och genomförs på den digitala plattformen Workplace. Kursledaren kommer vara aktiv måndagar 18.00-21.00 för att lägga upp kommande veckans material, ge sina tips och svara på frågor som kommer upp. Du får tillgång till kursplatsen en vecka innan kursstart och fortsätter ha tillgång 6 månader efter kursen är slut för vidare planering och tips tillsammans med andra deltagare.