Övrigt

My Town är ett nytt kurskoncept inom SV Lundabygden. Distanskurser om olika resmål som leds av svenskar som bor på orten. Detta ger dig en ökad förståelse för resmålet och kan komma bortom turistfällorna direkt. Passa på att få en helt lokal upplevelse på din nästa resa.

STOCKHOLM
Mitt namn är Maddie och jag bor i en förort till Stockholm. Jag har arbetat med utbildning i femton år och på min fritid har jag en naturguidningsverksamhet där jag lär människor att umgås med djur och natur, samt att ta vara på naturens resurser. Jag håller också träningar för hundekipage med utmaningar och jag har onlinekurser inom hundkunskap och friluftsliv.

Jag kommer att hålla denna kurs och guida i Stockholm och hoppas väcka er nyfikenhet genom att ta med er och visa platser som inte alltid finns på de stora turistbyråernas kartor. Stockholm har en fantastisk historia och från dess uppkomst för 750 år sedan är staden intimt förknippad med kontrollen av områdena mellan Östersjön och Mälaren. Det är en stad som vid flera tillfällen hemsökts av plundrande sjöfarare och det finns en stor mängd skatter från 1000-talet, vilket indikerar att bygden har varit utsatt för krigiska besök och hot. Allt detta ska vi prata mer om och självklart också de praktiska sakerna som hur man tar sig runt i staden med olika färdmedel samt vilka platser man ska undvika och var man kan göra spännande fynd.

Jag ser fram emot att lära känna just dig.

Maddie

Bra att veta
Alla kurser är 6 veckor långa och genomförs på den digitala plattformen Workplace. Kursledaren kommer vara aktiv torsdagar 14.00-17.00 för att lägga upp kommande veckans material, ge sina tips och svara på frågor som kommer upp. Du får tillgång till kursplatsen en vecka innan kursstart och fortsätter ha tillgång 6 månader efter kursen är slut för vidare planering och tips tillsammans med andra deltagare.