Övrigt

My Town är ett nytt kurskoncept inom SV Lundabygden. Distanskurser om olika resmål som leds av svenskar som bor på orten. Detta ger dig en ökad förståelse för resmålet och kan komma bortom turistfällorna direkt. Passa på att få en helt lokal upplevelse på din nästa resa.

STRÄNGNÄS
Jag heter Jessica Davskog, är 38 år och bor här i Strängnäs. Jag är uppvuxen här, och har bott i staden i stort sett hela mitt liv förutom några år då jag var på vift på annat håll. Jag har mina rötter här, Strängnäs är hemma och jag är stolt över min stad.

Just nu läser jag historia och arkeologi, och har ett stort intresse för lokalhistoria, brukshistoria och historien alla de ”vanliga” människorna och deras vardagsliv. Strängnäs har mycket historia att erbjuda, så en del av mitt fokus kommer att ligga där. Självklart kommer det även att gås igenom hur det är i Strängnäs idag, allt från smultronställen som man inte får missa till hur du tar dig runt som besökare. Ni som kursdeltagare får självklart möjlighet att påverka – vad vill just du veta?

Bra att veta
Alla kurser är 6 veckor långa och genomförs på den digitala plattformen Workplace. Kursledaren kommer vara aktiv torsdagar 14.00-17.00 för att lägga upp kommande veckans material, ge sina tips och svara på frågor som kommer upp. Du får tillgång till kursplatsen en vecka innan kursstart och fortsätter ha tillgång 6 månader efter kursen är slut för vidare planering och tips tillsammans med andra deltagare.