Media & kommunikation

Både nybörjare och vana fotografer hälsas välkomna till denna specialkurs. Här lär vi oss de särskilda knep man kan använda när ljusförhållandena växlar och motivet inte vill sitta still.

INNEHÅLL
Vi börjar kursen med att fördjupa oss i naturfotografering och pratar om hur man tar bra bilder utomhus på både djur och natur. Vi går bland annat igenom ljusförhållanden, dåligt väder, rörelse, våra naturförhållanden, landskapsfotografering och mycket mer.

Andra lektionen pratar vi om komposition; motivets betydelse, grundregler, färger, linjer och skapa djup i bilden.

Tredje lektionen går vi igenom makro- och närbildsfotografering och efteråt blir det workshop på temat.

Under kursen ger vi oss också ut på fotoutflykt för att med hjälp av uppgifter fotografera i naturen. Denna utflykt kommer att ske på en lördag eller söndag och tillfället bestäms tillsammans av gruppen.

Avslutningsvis blir det bilddiskussion utifrån de bilder ni tagit under utflykten. Vi lär oss av varandra och pratar både komposition och tekniker.

STUDIECIRKEL
Detta är en studiecirkel, vilket innebär att vi alla deltar aktivt i kursen genom att dela våra frågor och funderingar och analysera vårt arbete tillsammans med kursledare och deltagare. Du får även övningar att göra med din egen kamera mellan träffarna.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs, men leta gärna fram instruktionsboken till din kamera. Ta med din egen kamera och instruktionsbok till första träffen! Du behöver ingen proffskamera till kursen, välkommen även med mobilkameran.

BRA ATT VETA
En trevlig fikastund med kaffe och kaka ingår i varje träff. Meddela därför vid anmälan om du har några allergier.

KURSLEDARE
Eva Hallkvist är fotograf med mångårig erfarenhet av bland annat porträtt- och naturfotografering. Hon har arbetat med kursverksamhet och utbildning inom fotografering och bildredigering sedan 2010 i det egna företaget Evas foto & design.

MATERIALKOSTNAD
Ingen materialkostnad. Du använder din egen kamera, gärna med tillhörande bruksanvisning. Kursmaterial i form av en pdf-fil ingår i kurspriset.