Media & kommunikation

Alla kan ta bilder, men varför inte ta steget att lära dig grunderna i fotografering, för att känna dig mer bekväm med din kamera/mobilkamera och lära dig knepen för bättre bilder?

INNEHÅLL
Under fem lektioner går vi igenom grundläggande kamerateknik med alla inställningar och funktioner, grunderna i fotografering där vi tar fasta på vad man skall tänka på när man fotograferar. Brännvidd och skärpedjup, inställningar och tips vid fotografering av olika motiv, blixten, ljusets betydelse, porträtt, rörelse, fokus mm. Vi tittar också lite på bildkomposition för att lära oss se hur man tar bättre bilder.

Kursen består av fyra teoripass i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler, samt ett övningstillfälle utomhus. Plats för utomhustillfällen bestämmer gruppen tillsammans. Under sista lektionen går vi igenom överföring av bilder, backup, hur man sparar sina bilder, hur man organiserar dem i datorn samt lite om bildredigering.

STUDIECIRKEL
Detta är en studiecirkel, vilket innebär att vi alla deltar aktivt i kursen genom att dela våra frågor och funderingar och analysera vårt arbete tillsammans med kursledare och deltagare. Du får även övningar att göra med din egen kamera mellan träffarna.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs, men leta gärna fram instruktionsboken till din kamera. Ta med din egen kamera och instruktionsbok till första träffen!

BRA ATT VETA
En trevlig fikastund med kaffe och kaka ingår i varje träff. Meddela därför vid anmälan om du har några allergier.

KURSLEDARE
Eva Hallkvist är fotograf med mångårig erfarenhet av bland annat porträtt- och naturfotografering. Hon har arbetat med kursverksamhet och utbildning inom fotografering och bildredigering sedan 2010 i det egna företaget Evas foto & design.

MATERIALKOSTNAD
Ingen materialkostnad. Du använder din egen kamera, gärna med tillhörande bruksanvisning. Kursmaterial i form av en pdf-fil ingår i kurspriset.