Media & kommunikation

Alla kan ta bilder, men varför inte ta steget att lära dig grunderna i fotografering, för att känna dig mer bekväm med din kamera/mobilkamera och lära dig knepen för bättre bilder?


INNEHÅLL
Under fem lektioner går vi igenom grundläggande kamerateknik med alla inställningar och funktioner, grunderna i fotografering där vi tar fasta på vad man skall tänka på när man fotograferar. Brännvidd och skärpedjup, inställningar och tips vid fotografering av olika motiv, blixten, ljusets betydelse, porträtt, rörelse, fokus mm. Vi tittar också lite på bildkomposition för att lära oss se hur man tar bättre bilder. Under sista lektionen går vi igenom överföring av bilder, backup, hur man sparar sina bilder, hur man organiserar dem i datorn samt lite om bildredigering.DISTANSKURS
Detta är en studiecirkel på distans, med enstaka utomhusträffar. Studiecirkel innebär att vi alla deltar aktivt i kursen genom att dela våra frågor och funderingar och analysera vårt arbete tillsammans med kursledare och deltagare.


Vi träffas online via mötesverktyget Zoom. Inför kursen får du en möteslänk av ledaren och du behöver inte ladda ner något program. Du behöver en dator/telefon/surfplatta som är redo för videosamtal. En av kursens träffar blir en fysisk träff utomhus, då vi övar på att använda det vi lärt oss. Du får även övningar att göra med din egen kamera mellan onlineträffarna.


Vi träffas tisdagarna 20/4, 27/4, 4/5, 11/5 och 18/5 med följande upplägg:


Lektion 1 - Kamerateknik. Teori via Zoom.
Lektion 2 - Kamerateknik, workshop i Råby sjöpark. Praktiska övningsuppgifter för att lära känna din egen kamera.
Lektion 3 - Grunderna i fotografering. Teori via Zoom.
Lektion 4 - Workshop med praktiska övningsuppgifter i Botaniska trädgården i Lund. Bildkomposition, ljus och mörker, makro mm.
Lektion 5 - Från kamera till dator. Teori via Zoom.


FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs, men leta gärna fram instruktionsboken till din kamera!


KURSLEDARE
Eva Hallkvist är fotograf med mångårig erfarenhet av bland annat porträtt- och naturfotografering. Hon har arbetat med kursverksamhet och utbildning inom fotografering och bildredigering sedan 2010 i det egna företaget Evas foto & design.


MATERIALKOSTNAD
Ingen materialkostnad. Du använder din egen kamera, gärna med tillhörande bruksanvisning. Kursmaterial i form av en pdf-fil ingår i kurspriset.