Hälsa & välbefinnande

Under vårens kurs kommer vi att utforska två områden inom välmående, QiGong och Meditation.

QiGong - Energipåfyllning
Denna mångtusenåriga teknik gör att sinnet blir mer närvarande i nuet, sänker vår stressnivå, gör våra leder mjukare och ökar vår rörlighet.

Vi lär oss ett enkelt men vitaliserande och mjukt rörelseprogram som, synkroniserat med vår andning, blir balanserande, fysiskt avslappnande och fyller oss med energi.
Qigongen bygger delvis på TCM:s lära om akupunktursystemet , så kursen ger oss också en inblick i hur detta fungerar och vi pratar om Yin och Yang – Hur balanserar vi de båda?

Meditation
Vårt välmående påverkas av både det mentala och det kroppsliga. Vi förenar de båda i Qigongens rörelser men också med Meditation, som ett ovärderligt verktyg för att nå harmoni och välbefinnande.
Genom att koppla bort det yttre bruset och låta oss röra vid stillheten ger vi sinnet ett hälsosamt bad. Med daglig meditation ökar vår medvetna närvaro, vi blir mer intuitiva, tänker klarare och kan därmed göra mer medvetna val.

Vi prövar olika Meditationsmetoder, så att du kan hitta den metod som passar dig bäst för att hitta en vilsam vakenhet i vardagen.