Hälsa & välbefinnande, Övrigt

Restorative yoga (rehabiliterade yoga mot stress) är en lugn, meditativ och terapeutisk yogaform som utförs framför allt liggandes i stillhet och vila. Restorative yoga ger både fysisk, själslig och mental välbehövlig återhämtning, återuppbyggnad och ny energi.

Här stimulerar du det parasympatiska nervsystemet, vilket är särskilt bra för dig som är inne i perioder av hög stress, har drabbats eller riskerar att drabbas av utmattningssyndrom och/eller har svårt att varva ner. Denna yogaform kan återuppbygga celler, stärka immunförsvaret, öka blodcirkulationen och ge dig bättre sömn. Vi stretchar inga muskler utan strävar istället efter att hitta vilsamma och avslappnande lägen för bästa möjliga återuppbyggnad av ditt system.

Vi använder block, filtar och bolster. Hela passet är meditativt och avslutas också med en guidad meditation. Du som är van vid ett högt tempo kan till en början ha svårt att slappna av, men ge inte upp, din kropp och ditt sinne kommer att tacka dig. Restorative yoga är enkel att utföra och passar alla!

BRA ATT VETA
Ha bekväma kläder. Ta med egen yogamatta.