Hantverk & konst

INNEHÅLL
Vill du bli serietecknare? Speldesigner? Eller älskar du bara att rita? Då är den här kursen gjord precis för dig!

Du kommer att lära dig att teckna roliga gubbar, actionfigurer, landskap, djur och att skapa egna serier. Det blir också färgläggning och perspektivritning och du kommer att ha det jätteroligt!

Dina kunskaper kan du sedan använda för att utvecklas inom exempelvis science fiction, komik och äventyr. Vi övar även på rörelseteknik, och i framtiden kommer vi att erbjuda kurser i animering för dig som gått den här grundkursen.

ONLINEKURS
Detta är en onlinekurs. Vi träffas via gratisprogrammet Google Meet och du får möteslänk strax före kursstart. På höstlovet tar vi paus, och träffas inte den 6 november.

FÖRKUNSKAP
Inga förkunskaper behövs. För mycket unga deltagare är det bra om någon vuxen kan hjälpa till att hålla koll på tider, samt på övningsuppgifter mellan träffarna.

PROGRAMVARA
Före kursstart behöver du ladda ner tre gratisappar:
- Google Meet, för våra videomöten
- Apparna Pencil2D och Krita är våra program för att rita och animera. De är på engelska och Amro hjälper dig att hitta rätt och förstå. Du kan ladda ner programmen på https://www.pencil2d.org/ respektive https://krita.org/en/


PÅBYGGNAD
Inom kort kommer vi att erbjuda kurser i animering med samma lärare.

KURSLEDARE
Kursledaren Amro Hawary har lång erfarenhet både som lärare och inom teckning och design. Han är skapare till serietidningen NO MAGAZINE och har haft kurser på Studieförbundet Vuxenskolan i många år.