Skånskt yllebroderi räknas in bland den bästa textila folkkonsten i världen. Under 1700- och 1800- talen broderade allmogekvinnorna stora mängder dynor, kuddar och täcken för att pryda sina hem. Denna fria teknik är mycket inspirerade. Njuter av handens arbete samtidigt som resultatet blir de vackraste broderier. Du blir också en kulturbärare som bevarar och för vidare kunskapen.

Du får lära dig att lära dig brodera alla stygn som förekommer i skånskt yllebroderi, t ex klyvsömn, ensidig plattsömn, schattersömn och bottensömmar, från mönster eller eget huvud. Vi pratar om traditionen bakom yllebroderiet, materialet förr och nu och allt annat som hör till.

LEDARE
Sommaren 2000 gick Kristina en veckokurs i skånskt yllebroderi för Ally Svensson på Österlen, sedan den kursen är hon fast! Hon började själv att hålla i yllebroderi kurser 2002, och har fortsatt att vidareutbilda sig i yllebroderiets värld, både stygn- och historiemässigt. Idag är Kristina en van kursledare både för hemslöjden och flera olika avdelningar på Vuxenskolan.

OBS! Framflyttad start till den 5 februari, 2019.

BRA ATT VETA
Kursen går varannan vecka.
Material ingår inte i priset, du köper det material du behöver av ledaren.
Du behöver ingen förkunskap