Media & kommunikation

Skriva memoarer - Distanskurs

Målet med kursen är att frigöra din lust att skriva så att du kan dela med dig av minnen och reflektioner till barn, barnbarn och vänner. Det krävs inga förkunskaper förutom svenska språket. Dator med internet, högtalare och mikrofon är nödvändig.

Utöver att vi lär oss hur det går till att skriva skönlitterärt lägger vi stor tyngd vid att frigöra oss från tankar som hindrar oss. Några minns kanske en lärare som berättat att vi inte var något vidare bra på svenska. Andra hindras från att börja skriva av tanken på att projektet blir övermäktigt om vi börjar från barndomen och ska gå igenom allt vi upplevt sedan dess.

Istället lär vi oss att skriva korta scener om just det vi har inspiration för just nu och sedan sammanfoga det till en novellsamling. Vi lär oss också att släppa tanken på vad andra ska tycka.

Jag som håller kursen heter Karolina Orrhede och är utbildad skrivpedagog. Jag har tidigare gett ut två deckare på eget förlag och är nu i begrepp att ge ut en roman samt en fackbok om kombinationen yoga och skrivande. Jag bor i Helsingborg med mina tre barn och läser psykologi på Lunds Universitet. På somrarna håller jag en kombinerad yoga och skrivkurs tillsammans med en kollega på Fridhems Folkhögskola.