Media & kommunikation

Skrivande om en annan värld
Plats – Distans/Online i direktsändning via mötesverktyget Zoom


Vill du börja skriva eller utveckla ditt skrivande inom olika genrer? Är du nyfiken på hur en hållbar framtid skulle kunna se ut? Vill du läsa och diskutera kring omställning tillsammans med andra?

Den här kursen handlar i första hand om att skriva, läsa, samtala och reflektera kring texter om omställning och hållbarhet, snarare än om handledning eller respons när det gäller skrivandet som hantverk. De som vill får gärna dela sina texter med varandra, men det är inte obligatoriskt. Det kommer att finnas möjlighet att jobba både med journalistiska och skönlitterära texter, poesi, dramatik eller vilken genre du själv väljer. Det genomgående temat är omställning och hållbarhet och det är helt upp till dig om du vill utgå ifrån fakta, göra egna intervjuer eller hitta på själv ur fantasin.

Hela gruppen möts online i direktsändning under tre kvällar. Vi använder gratisprogrammet Zoom där vi kan se, prata och chatta med varandra. Under träffarna varvar vi samtal i större och mindre grupper med skrivövningar och genomgångar. Mellan träffarna får du både läs- och skrivuppgifter att göra själv.

Inga förkunskaper krävs men du behöver tillgång till dator, läsplatta eller smartphone och en hyfsad uppkoppling mot Internet. Du behöver också avsätta någon timme mellan varje träff för läs- och skrivuppgifterna. De flesta tycker att Zoom är relativt enkelt att lära sig men för dig som inte använt programmet tidigare kommer det att finnas möjlighet att sätta dig in i funktionerna i lugn och ro och att få hjälp med det tekniska.

Kursledare är Abigail Sykes, frilansande journalist, lärare och översättare med fokus på omställningen till ett samhälle i ekologisk balans.