Stoppa korv i Lund

Stoppa korv i Lund

Mat & dryck

BESKRIVNING/INNEHÅLL
Du får grundläggande charkkunskap, lära dig att stoppa och tillaga korv.

*Hygien
*Redskap
*Korvtyper
*Råvaror
*Kryddor/tillsatser
*Tarmar/fjälster
*Förberedelser
*Korvrecept
*Variationer
Vi avslutar med avsmakning, resten av korven tar du med hem.
Du får ca 2.5 kg korv med hem.

LEDARE
Marcel Gobec är uppvuxen i Billeberga/Landskrona på det glada 70-talet, hans föräldrar kom till Sverige från Slovenien. Marcel har charkuteri ”i blodet” då han är 3:e generationen inom samma bransch. Han har arbetat i familjens köttaffär på ”Möllan” i Malmö i nästan 15 år. Dessutom har han haft egen delikatessbutik i Ängelholm med inriktning på italienska, polska, balkanska och även traditionellt svenska produkter.

Marcel är förespråkare för goda råvaror och ett mervärde som räcker hela vägen fram till matbordet.
BRA ATT VETA
Kostnader för råvaror tillkommer med ca 250:-.
En halvtimmes lunchpaus är inräknad.
Obs! Medtag lunch. Uppvärmningsmöjligheter finns.