Språk

Nu efter pandemin öppnar vi vår lilla konversationsgrupp för ytterligare några deltagare!


På denna kurs är avancerad konversation och grammatik i fokus. Målet är framförallt att förbättra talad men även skriven svenska och ge deltagarna ett utökat ordförråd och förbättrat uttal.


Detta uppnår vi genom fördjupade diskussioner utifrån vardagshändelser, nyheter, texter m.m. Vi använder både faktatexter och litterära texter samt grammatikövningar. Vi delar kunskap och erfarenheter från Sverige och deltagarnas ursprungsländer.


Det är viktigt att alla får komma till tals och att gruppen är positiv, hjälpsam och trygg. Ledarens viktigaste uppgift är att stimulera till samtal och se till att alla deltar aktivt.INNEHÅLL


Exempel på grammatikövningar:
Partikelverb
Prepositioner
Jämförelser och synonymer
Skrivuppgift


Exempel på texter och diskussionsämnen:
Samtal om svenska företeelser såsom svensk mat, vad vi gör på fritiden, naturen, det svenska vädret, samhällskunskap m.m.
Lättlästa deckare: diskussion om handling i böckerna, ordförråd rörande polis- och rättsväsende
Svenska sagor: ordens betydelse och vilka budskap kan man hitta i texten
Svensk poesi och sångtexter: ordförståelse och symbolikFÖRKUNSKAPER
Eftersom det här är en avancerad kurs vill vi gärna prata med dig innan du anmäler dig. Om du är intresserad av kursen ber vi dig börja med att skicka ett mail till susanne.jansson@sv.se, så bokar vi en tid för ett telefonsamtal på cirka 10 minuter för att bli säkra på att nivån passar dig.KURSLEDARE
Jag som leder kursen heter Susanne Jansson, är 51 år och bor utanför Lund.
Jag är ”språknörd” och älskar språk, grammatik samt litteratur.