Mat & dryck

Vill du laga mat där vackra och smakrika grönsaker får stå i fokus? I den här kursen får du lära dig laga vegetarisk mat som är färgstark, näringsrik och ljuvligt god.

KURSINNEHÅLL
Deltagarna lagar mat i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recepten. Dagen avslutas med en gemensam måltid och därefter hjälper vi alla till att duka av och göra i ordning i köket.

Du kommer att få massor av verktyg, recept och inspiration för att skapa både enklare vardagsrätter och rätter som kan få ta lite mer tid. Du får tips om användbara produkter i det vegetariska och veganska köket, hur du kan göra klassiska rätter växtbaserade och vilka råvaror som passar bäst att använda under årets olika säsonger.

VIKTIG INFORMATION
Matkostnad tillkommer med cirka 80-100 kr per gång. Meddela alltid frånvaro senast dagen före kursen, så att kursledaren kan handla råvaror till rätt antal deltagare. Tag med eget förkläde och gärna flera små matlådor att ta hem eventuella rester i!

KURSLEDARE
Jenny har ett passionerat intresse för grön mat och egen odling av grönsaker. Bäst blir det när de båda får samspela. ”Det absolut roligaste och mest inspirerande sättet att laga mat på, tycker jag är att gå ut i trädgården och se vad som finns att skörda och skapa en ny rätt utifrån det.” Hemma finns en familj med två barn och Jenny kan konsten att få alla att ta emot vegetarisk mat med glädje och entusiasm. Gå gärna in på Jennys hemsida www.tantgronskok.se för mer inspiration och recept att prova.