Mat & dryck, Övrigt

Jag som är ledare för kursen heter Linnéa Lindgren, arbetat på SV sedan 2010 tom 2018 med att driva olika sorters matlagningskurser för vuxna och barn! Jag är kock i grunden, arbetat med färsk fisk i några år, driver företaget Mat med Linnéa och jobbar nu som lärare inom hem och konsumentkunskap. Ett liv utan matlagningskurser finns inte på kartan därför erbjuder nu jag tillsammans med studieförbundet Lundabygden en matlagningskurs som riktar sig till dig, er som är intresserade av att träffas några onsdagskvällar och laga härlig mat om ni frågar mig!

Temat är vegetarisk kost! Med skratt och ett glatt humör kommer vi lära oss allt ifrån hur vi får ihop en god smet till en biff, vilken sås som passar till, hur vi knådar fram en deg till gnocchi som vi sedan kokar. Kanske vi svänger ihop våra egna pitabröd eller varför inte steka tortillabröd i rykande het panna! Jag lovar er att menyn kommer att vara varierad och även om jag sätter ihop recepten är ingenting skriver i sten, finns där önskemål från er sida som deltagare om en rätt eller två så kan vi gemensamt komma överens om hur våra matlagningskvällar kommer att se ut! På kursen, vegetarisk matlagning lär vi oss tillsammans att tillreda maträtter med olika textur, smak, konsistens och färg. Vi jobbar i grupper om 3 och alla grupper lagar hela menyn. Mot slutet när det luktar ljuvligt i köket och alla börjar bli klara dukar vi upp ett buffébord och avnjuter det vi lagat gemensamt.

Varmt välkomna önskar jag er. Jag hoppas att vi ses i köket!

BRA ATT VETA
Kostnad för mat/råvaror tillkommer och betalas till kursledaren vid varje kursträff. Max antalet deltagare är 9 personer. Observera att kursen arrangeras varannan vecka och har paus under höstlovet vecka 44.