Hälsa & välbefinnande, Övrigt

Har du utövat yoga tidigare och vill lära dig ännu mer om yoga? Då är detta en dag för dig! Under dagen gör vi olika yogapass inspirerade från Hathayoga och Yinyoga. Varje yogapass kommer att ha ett tema och syftet är att du ska utifrån dina egna förutsättningar hitta nya infallsvinklar till vad yoga kan ge just dig. Mellan passen har vi teoretiska infallsvinklar på yoga och dess hälsoeffekter.

Hathayoga kommer från Indien och själva ordet yoga betyder förening. Förening av kropp, själ och sinne. I Hathayoga tränar vi styrka, smidighet och balans. Syftet är att balansera energiflödena i kroppen som resulterar i ett mentalt lugn, vitalitet och inre balans.

Yinyoga utgår från den kinesiska medicinen och syftet är att balansera energierna yin och yang. Yang energin är aktivitet, rörelse, tankar, stress med mera medan Yin energin står för vila, återuppbyggnad, återhämtning med mera. I Yinyoga håller vi positionerna en längre tid och tränar på så sätt vår förmåga att stilla tankarna. Dessutom tränas bindväven i kroppen så den blir mer elastisk.

Ledare
Stina Zegarra Willquist är hälsopedagog, yogalärare och författare. Hon driver företaget Alegría Hälsa och Utbildning vars syfte är att stärka människor genom böcker, föreläsningar, kurser och träningspass.

Bra att veta
Medtag yogamatta, filt och eventuellt en kudde att sitta på. Kursen pågår mellan 9.00-16.00, 45 minuters lunchpaus är inräknad. Medtag lunch! Uppvärmningsmöjligheter finns.