Hälsa & välbefinnande

Vi erbjuder rabatt för studenter, arbetssökande och pensionärer. Pris: 960 kronor. Skriv en notis om detta i anmälan.

Kurserna i Yoga och meditation har ett rikt innehåll av fysisk yoga, andningsövningar, djupavspänning och meditation. Därför varar klasserna i hela två timmar och ger dig de bästa förutsättningarna för att falla helt till ro.

Även om du gjort yoga tidigare, men inte hos Skandinavisk yoga och meditationsskola, rekommenderar vi grundkursen då du behöver dessa förkunskaper för att sedan gå vidare till fortsättningsnivå.

YOGASTÄLLNINGAR
Vi börjar med lätta spänningsfrigörande övningar som smidiggör och stimulerar hela kroppen. Sedan följer övningar som speciellt stärker rygg och balans – och slutligen gör vi de djupgående klassiska ställningarna. I kursen ingår även ögonövningar, som har en vitaliserande effekt på synen och stärker koncentrationen. Kursen är ett förlopp. Varje yogaprogram har en verkan i sig – men är även en förberedelse inför nästa lektion.

ANDNINGSÖVNINGAR
Höjer din energinivå. De utförs efter yogaställningar och före avspänning och meditation. När de används regelbundet förbättras balansen mellan hjärnhalvorna. Mentala spänningar löses upp och du kan släppa tillstånd som stress och depression. Härmed stärks din koncentration och handlingskraft.

YOGA NIDRA
Meditativ djupavspänning som medvetandegör och avspänner både din kropp och ditt sinne. Du ligger helt stilla på rygg och följer en metod som läraren vägleder. Vid regelbundet bruk av Yoga Nidra blir det lättare att slappna av i vardagen och sömnkvaliteten förbättras.

TRATAK
Tratak (koncentration på ett stearinljus) tränar förmågan att avspänt hålla uppmärksamheten vid en sak. Tratak löser upp spänningar kring ögonen och gör det lättare att visualisera.

MEDITATION
Du lär dig dig meditationen Returning® och de första stegen av meditationen Energins Källa®. I Returning upptäcker du hur du kan släppa tankar och intryck, medan vi i Energins Källa använder en speciell andning som ger styrka och avspänning.

KURSLEDARE
Cecilia Strömbeck. Cecilia undervisar till vardags på Skandinavisk Yoga och Meditationsskola i Köpenhamn, och håller även kurser i södra Sverige och Stockholm. Hon är dessutom aktiv som lärare vid internationella Håå Retreat Center i Småland. Utöver undervisningen i yoga och meditation är hon specialiserad inom gravidyoga.

BRA ATT VETA
Använd löst sittande kläder och ta med egen yogamatta och en filt till avspänningen.
För största utbyte av kursen, ät inte en större måltid senare än 3-4 timmar före klassen.
För allas trevnad ber vi dig att undvika parfym och parfymerade kroppsvårdsprodukter samt att ha mobilen avstängd.