Studiecirklar

Sittande dans

Låt musiken väcka din kropp och dina minnen i stora eller små dansrörelser. I mötet med musik och rörelse skapar vi tillsammans ett rum av livsglädje och lust.

Dans för demens

Dans anpassat för personer med demens med specialutbildade pedagoger.

Seniorjazz

Vi jobbar med vår kropp utifrån vår egen förmåga på ett roligt och lärorikt sätt! Vi tränar jazzteknik, golvövningar, kombinationer och avslutar med koreografi. Kursen är lättsam och rolig men samtidigt pedagogisk och lärorik.

Zumba Gold sittande

Det bästa med Zumba är att det inte finns några rätt eller fel sätt, bara du rör på dig och har kul. Dansrörelserna görs sittande med musik från Latinamerika.

Yin yoga

Yin yoga är meditiationsyoga där vi fokuserar på bindväven runt muklerna. Det är en väldigt lugn yogaform. Vi gör ett fåtal positioner och håller dessa länge, 3-5 minuter och positionerna är sittande och liggande.

Senioryoga

Kursen fokuserar på balans och hållning. Detta genom andning, avslappning och närvaro i kroppen. Ledare Tip Persson som har 20 års erfarenhet som kroppsterapeut.

Sittyoga

Yoga betyder förening av kropp, själv och sinne. Syftet är att balsansera energiflöderna i kroppen. Det resulterar i mentalt lugn, vitalitet och inre balans.

Mindfulness för seniorer

Under kursen Här&Nu tränar vi på att leva mer medvetet i nuet. Med hjälp av andningsövningar, lätta yoga- och kroppsövningar ökar vi vår förmåga att kunna njuta av livet – hela livet.

Hur långvarig negativ stress påverkar oss psykiskt och fysiskt

Få verktyg och praktiska övningar för att må och fungera bättre. 6 gånger á 2 stim.

Musik och rytmik

Musik, rytm och frågesport med olika teman och svårighetsgrad. Finns i två olika cirklar.

Minns med musik

Tillsammans med våra duktiga musiker och cirkelledare arbetar vi med musiken som redskap för att stimulera minnet och övriga sinnen. Vi väcker minnena av händelser och upplevelser från förr.

Måleri och skiss

Kursen passar er som är nybörjare och redan har förskuskaper. I kursen utför vi målning med akryl, akvarell och vi tecknar med blyerts. Målet med kursen är att uttrycka sig i färg och bild.

Visst kan Du också släktforska, vägen till din egen historia!

Släktforskning på grund- och fortsättningsnivå. Använd egen dator, vi forskar via Arkiv Digitals utbud av kyrkböcker mm.

God datorvana inklusive vana vid Internet. 6 gånger (3 x 45 minuter).

Skrivarcirkel

En kurs för alla som vill bli bättre på att skriva. Kursen går igenom gestaltning, val av tempus, dialog, intrig med mera. Deltagarna får en uppgift vid varje tillfälle som diskuteras vid nästkommande träff.