Tillbaka

Vi söker en Projektledare för projektet Etablering i förening

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa förutsättningar för nya svenskar att få en bra start i vårt samhälle? Motiveras du av påverkansmöjlighet och se dina tankar och idéer ta form?

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund och erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjlighet till kunskap, bildning och samhällsengagemang. Vi anser att alla människor har lika värde och rättigheter och vi är en av de mest pådrivande och engagerade lokala krafterna för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle.

Vi söker nu en projektledare för projektet Etablering i förening. Etablering i förening är ett ettårigt projekt finansierat av Länsstyrelsen, vars syfte är att skapa kontakter mellan nyanlända svenskar som studerar SFI och Lunds, Staffanstorps och Lommas föreningsliv. Projektet ägs av Lunds kommun och drivs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Komvux i Lund. Du blir anställd hos oss på Studieförbundet Vuxenskolan och utgår från vårt kontor i Lund, men arbetar på uppdrag av projektets styrgrupp som består av representanter från alla samverkansparter. 

Arbetsuppgifter

Som projektledare ansvarar du för att utveckla metoder för att pedagogiskt introducera nya svenskar till föreningslivet, hålla utbildningstillfällen om föreningslivet och arrangera föreningsmässor för projektets målgrupp. Du kommer att arbeta självständigt med stöd från projektets styr- och arbetsgrupper för att nå projektets mål. Under projektets gång finns möjlighet att arbeta kreativt och vid behov ändra arbetssätt och därför är kontinuerlig utvärdering och reflektion en viktig del. 

Projektet startas i september 2018 och avslutas i september 2019. Tjänsten är projektanställning på heltid under ett år, eller den tid som projektet pågår. Vi tillämpar målstyrd arbetstid och arbete under helg och kvällstid kan förekomma. Tillträde är 3 september eller enligt överenskommelse, dock senast 1 oktober.

Kvalifikationer

För oss är det viktigt att du som söker tror på projektets grundidé, dvs att kontakt med etablerade svenskar genom föreningslivet är positivt för nyanländas möjlighet att inkluderas i samhället. Du som person är flexibel, självgående och driven. Du kombinerar en god struktur, prioriteringsförmåga med att hitta kreativa lösningar och en situationsanpassad kommunikation. För att du ska trivas i rollen krävs att du tycker om att arbeta med människor och har lätt för att möta nya människor.

Därtill söker vi dig som

  • har som lägst gymnasieexamen eller motsvarande
  • har minst 2 års för tjänsten relevant arbetslivserfarenhet
  • kan kommunicera väl på svenska och engelska i tal och skrift
  • har erfarenhet av att driva projekt
  • har erfarenhet av ideellt engagemang
  • har förståelse för hur det är att vara nyanländ, antingen genom egen erfarenhet eller genom att ha arbetat med projektets målgrupp

Det är meriterande om du

  • utöver svenska och engelska kan kommunicera på ett eller flera språk, exempelvis arabiska, dari, tigrinja
  • har egen erfarenhet av att vara ny i Sverige
  • har ett brett kontaktnät av föreningsaktiva
  • har kunskap om och erfarenhet av folkbildning och studieförbundens verksamhet

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför arbetsplatsen och ser gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet. 

Referenser och löneanspråk lämnas tillsammans med ansökan. Ansöker gör du genom att skicka ett mail med CV och personligt brev till lundabygden@sv.se. Sista ansökningsdag är 10/8.

Intervjuer kommer att ske följande datum: 16-17/8, samt 20/8. Ange i ansökan om du inte har möjlighet dessa dagar.

Har du frågor om projektet? Välkommen att kontakta:

Inkluderingskoordinator Lunds kommun, Oliwer Karlsson, tel. nr. 046-3596365

oliwer.karlsson@lund.se

För frågor om tjänsten kontakta:

Avdelningschef Mirjam Wallin, tel. nr. 046-2117080

mirjam.wallin@sv.se

Facklig representant:

Pernilla Kjellberg, tel. nr. 040-100160

pernilla.kjellberg@sv.se