Fortbildning i tjänsten

SV Lundabygden erbjuder kurser för dig som vill ha fortbildning i tjänsten. Tillsammans med våra erfarna ledare erbjuder vi en växande katalog av kurser att boka till företaget.

AKTUELLA KURSER

Podcastproduktion
Podcast fortsätter utvecklas och bli en allt viktigare del i marknadsföringen. Vi erbjuder två kurser anpassade för mindre grupper inom företaget.

- Introduktion till podcasts (heldag)
- Produktion och feedback (två heldagar)

Graphic Recording
Ett allt mer populärt sätt att beskriva möten och andra processer är genom att rita processen. Graphic Recording har på bara något år blivit en vanlig syn vid möten. Vi erbjuder en workshop där du själv lär dig behärska grunderna i metoden, med målet att du ska kunna genomföra en enklare processbeskrivning genom teckning.

Svenska enskild undervisning
Vi erbjuder enskild undervisning i svenska. Passar alla som vill lära sig språket i snabbare takt med individuellt anpassad kursplan. Antal kurstillfällen beslutas gemensamt av deltagare och ledare.

Filma med mobilen
Mobilen är en kraftfull videokamera som, om den används rätt, är ett enkelt verktyg för att skapa engagerade innehåll till era digitala kanaler. Kursen genomförs under två tillfällen. En träff med fokus på att filma och en med fokus på att redigera. Kursen passar alla på företaget som vill bidra till kommunikationen.

Transit Mode - i globaliseringens tid
Att världen förändras snabbt står klart för alla. Men vad betyder förändringarna och hur kan vi navigera i en allt mer osäker tid. Föreläsningen riktar sig till elever för att ge dem verktyg att förstå samtiden och framtiden.

Arabiska för dig som är pedagog
Kursen är till för dig som vill få elever med arabiska rötter att smälta in lättare i det svenska livet och att sätta den arabiska koden under förstoringsglas. Språket speglar hur vi uppfattar tillvaron, därför underlättar baskunskaper i det arabiska språket lärares arbete. Kursen kommer att ge läraren möjligheter att öppna dörrar och kommunicera bättre med föräldrar och elever.

Skriv lättlästa texter
Vi erbjuder olika kurser för dig som vill lära dig skriva lättlästa texter.

- Inspirationsföreläsning
- Heldagskurs
- Distanskurs 8 träffar

Kursen ger dig konkreta verktyg för att nå ut med ditt budskap på ett mer inkluderande sätt.

Videoredigering för sociala medier
Engagerande korta filmer är det säkraste sättet att nå ut i sociala medier. Men hur gör de stora virala sidorna sina filmer? Under en heldag går vi igenom programmet Adobe Premiere Pro och lär oss skapa engagerade filmer och grafik anpassat för att snabbt väcka intresse.

Rörliga bilder för högstadielärare
Denna heldagskurs passar högstadielärare som vill hänga med i den senaste utvecklingen. På ett mycket enkelt sätt kommer du att lära dig avancerad teknik i hur man skapar video och animationsverk anpassat för skolan. Fortbildningen förläggs med fördel till en studiedag eller annan dag när lärarna kan förlägga en hel arbetsdag på kursen.

Rethink The Future - en hållbar värld är möjlig
Om vi läser tidningen får vi lätt känslan att allt är på väg åt fel håll. Men om du skrapar lite bakom rubrikerna så ser du en värld fylld av framtidstro och miljoner människor som varje dag kämpar för att förbättra samhället. Föreläsningen Rethink The Future ger konkreta exempel på positiva nyheter från världens alla hörn. Exemplen anpassas efter målgruppen för att inspirera fler att göra något genom att visa att det är möjligt.

KONTAKT OCH BOKNING

För mer information om våra kurser, kontakta:

Jonas Eriksson
0709-34 83 02
jonas.eriksson@sv.se