Tillbaka

Fantastisk miljö scen för intressanta föreläsningar

Katrinetorp Landeri köptes 1937 av Malmö stad och var fram till 1992 utarrenderad och har sedan dess varsamt restaurerats och fyllts med tidstypiska möbler och textilier. För 14 år sedan erbjöds tjänsten som intendent till Mats Bohman med uppdraget att restaurera och renovera hela gården.

Redan året innan inledde SV Malmö samarbete med Mats som då var cirkelledare för Antikskolan. Och 2004 började även samarbetet med föreläsningar på Katrinetorp. SV har även deltagit i många andra arrangemang som till exempel Skördemarknaden, Julmarknaden och Antikmarknaden.

Sedan dess har samarbetet flutit på med en framgångsrik föreläsningsverksamhet men en både intresserad och entusiastisk publik. Bland föreläsarna återfinns bland många andra Carl-Jan Granqvist, Kristina Kappelin, Hasse Andersson, Karin Laserow, Tareq Taylor och Sven Melander.

Samarbetet mellan Katrinetorps intendent Mats Bohman och SV Malmös Barbara Winquist fortsätter förhoppningsvis i många år framöver då intresset för föreläsningar i denna underbara miljö verkar vara ett framgångskoncept. 

Foto: Atelje Lena