Tillbaka

Hur pratar jag om sex, relationer och samtycke med mitt barn?

Glöm inte bort att anmäla dig till vår nya studiecirkel om hur du pratar om sex, relationer och samtycke med ditt barn.

 

Om en vecka startar SV Malmö en ny studiecirkel tillsammans med RFSU Malmö. Cirkeln riktar sig till föräldrar och andra närstående som vill fördjupa sina kunskaper om sex och relationer. Ämnen som kommer att lyftas under studiecirkelns gång är: sexualiteter, normkritik, ömsesidighet & samtycke, lustanatomi, pornografi, samt praktisk kunskap i en mängd metoder för att inleda samtal om just dessa ämnen.

 

Vi träffas fyra gånger och målet är att alla ska få en ökad kunskap om sex och relationer men även känna en större trygghet hur en kan prata på ett positivt sätt. Varje tillfälle är på 3 timmar och cirkeln leds utav cirkelledaren Alexandra Sumner som är specialutbildad informatör från RFSU. Alexandra utgår från ett rättighetsperspektiv och positiv och nyfiken sexualsyn och vi kommer attvarva föreläsningar med workshops och diskussioner där deltagarna förväntas vara aktiva.

 

För vem?                                                                                                                                  

Även om det riktar sig särskilt mot föräldrar så får alla som är över 18 år och som vill fördjupa sina kunskaper om sex och relationer för att kunna prata med barn och ungdomar om detta på ett inkluderande sätt, får vara med. 

 

Vart?                                                                                                                                    

Träffarna sker på Studieförbundet Vuxenskolan, Grynbodgatan 20 i Malmö i lokalen ”Kastanjen” med start 7 november kl. 17.30-20.30 och vi träffas 4 gånger. 

 

(Har du frågor angående tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss. Ring oss antingen på 040- 10 01 60 eller på maila: malmo@sv.se)

 

Kostnad?                                                                                                                                 

Det är självklart gratis att vara med, platserna är dock begränsade så det är först till kvarn som gäller!

 

 

HÄR kan du anmäla dig!

 

Har du några frågor? Mejla annie.svensson@sv.se 

 

Ses där!

 

//RFSU och Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö