Tillbaka

Juluppvisning med linedance

Tisdagen den 14 november hade kamratgruppen Linedansarna för Seniorer sin årliga juluppvisning på Seniorboendet, Södertorpsgården i Malmö.

Denna gången hade de sytt kläder och spexat till det lite extra något som både publiken och dom själva uppskattade. Cirkelledaren Lejla Linderoth har med sina två uppskattade medhjälpare Gunilla och Ulla en lång erfarenhet av att dansa och skapa tillit i gruppen.

Denna gången fick vi möjlighet att intervjua Bengt, den enda gentlemannen i gruppen. Han säger: ”vill man träffa damer så finns dom här”. Dessutom tycker han att dansen är bra för både kropp och knopp. 

Ethel, 83 år, har dansat linedance i 9 år och hon är äldst i gruppen, minst sagt en inspirerande förebild. Hon började dansa för att få kontroll på sin reumatism och hon tyckte det var väldigt svårt i början men i dag dansar hon utifrån vad kroppen orkar med. Hon tycker det är avgörande att hålla lederna i gång och befinna sig i detta sociala sammanhang. Envishet är hennes drivkraft! 

Karin i gruppen har dansat sedan 2008 precis som Bengt. Hon säger: ”Här dansar jag dansar på mina egna villkor” vilket hon tycker är helt fantastiskt dessutom gör musiken henne alltid på gott humör.

Laila Callegari
Verksamhetsutvecklare