Tillbaka

Nytt samarbete med Vänskaparna

Vänskaparna är en ideell förening som arbetar för att stärka hemlösa. Ihop med Vuxenskolan i Malmö drivs studiecirkeln " Tillbaka till livet".

Tillsammans får deltagarna möjlighet till att skapa sig en meningsfull fritid som på längre sikt stärker deras självförtroende. De pratar bland annat om matens betydelse och lagar sen mat tillsammans. Gruppen kommer också att besöka Vuxenskolans verksamhet på Kulturfabriken och få testa olika instrument.

– Vi kommer processa fram vad det är vi kan samarbeta runt och det känns helt fantastiskt att kunna öppna dörrar för ett nätverkande och möjlighet till att mötas och bildas tillsammans, säger Laila Callegari, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan Malmö.

– Vänskaparna är en ny förening för oss så vi bygger tillit och förtroende och skapar därefter, fortsätter Laila

 

Om Vänskaparna:
Vänskaparna är en ideell organisation vars syfte är att vara ett komplement till Bostad Först i form av socialt stöd. Anledningen till grundandet av Vänskaparna är för att fler hemlösa i Sverige ska kunna få tillgång till en egen lägenhet genom Bostad Först. Vilket på sikt minskar hemlösheten. Vi ser till att hjälpa personerna skapa mål, ha något att se fram emot, att på sikt må bra, kunna klarar sig på egen hand, får sig ett brett nätverk och skapar sig det liv hen önskar.

Läs mer på Vänskaparnas hemsida.