För cirkel- och kursledare

Cirkel- och kursledare hos SV Malmö
Som cirkelledare är du viktig för oss. Du möter deltagare, du delar med dig av din kunskap, du är vårt ansikte utåt. Hos oss är vi många verksamhets- och affärsutvecklare som jobbar med att ta hand om och skapa relationer med våra cirkel- och kursledare. Beroende på vilken målgrupp dina kurser/studiecirklar vänder sig emot kan det hända att man har olika kontaktpersoner. Hanteringen av verksamheten sker dock på lika villkor och på samma sätt. 

Här hittar du som cirkel- eller kursledare inspiration och verktyg eller information till dig som funderar på att börja som cirkel- eller kursledare hos oss. Välkommen in i vår värld och sprid folkbildningen vidare! 

Ny cirkelledare

Är du ny cirkelledare måste du gå den obligatoriska introduktionsutbildningen innan du startar din första cirkel. Den här introduktionen är till för att du ska lära känna oss och vår verksamhet. Du får veta vad vi står för, men även reflektera över din egen värdegrund och vad som är viktigt för dig. Du får också höra om vad syftet är med folkbildning och lite om hur folkbildningspedagogik fungerar.

Men mest av allt vill vi få dig att känna att du nu är en del av SV och att du är varmt välkommen till oss!

Till introduktionsutbildningen

Utbildning och inspiration

Cirkelledarutbildning Grund
Om du är eller har funderingar på att bli cirkelledare hos oss erbjuder vi dig en kostnadsfri utbildning för att du ska bli säker i din roll.
Se aktuella datum, information och anmälan för kommande cirkelledarutbildningar.

Cirkelledarutbildning allmänmarknad

Är du en av våra arvoderade cirkelledare som leder cirklar för allmänheten? Då hittar du datum för våra kommande cirkelledarutbildningar här.

Aktiviteter
För dig som cirkelledare har vi massor av spännande aktiviteter.
Se kommande aktiviteter här

Nya sätt att mötas
I pandemitider behöver vi hitta nya sätt att skapa inspirerande mötesplatser där människor växer och utvecklas - vi har verktygen!
Broschyren Nya sätt att mötas

Närvarolista och kulturrapport

E-närvarolista och e-kulturrapport publiceras på dina sidor på E-tjänsten inför start. Övriga närvarolistor skickas till dig med mail eller post. E-tjänsten är en webbapplikation där du enkelt kommer åt och kan hantera dina studiecirklar och kulturprogram via dator, mobil eller surfplatta. För att komma igång med E-tjänsten så behöver du ha ett användarkonto som din verksamhetsutvecklare skapar åt dig. 

Information om hur du använder E-tjänsten

TILL E-TJÄNSTEN

Material, metoder och tips

Det finns en mängd metoder, verktyg och inspiration kring vuxnas lärande, folkbildning och olika ämnesområden. Under inspirationssidorna kommer vi att samla både pedagogiska tips och goda exempel från SVs verksamhet som kan inspirera till nya arbetssätt och nya ciklar.

TILL MATERIAL, METODER & TIPS

Blanketter

Cirkelanmälan
Anmälan om start av studiecirkel
Att skriva ut, fylla i och skicka in

Kulturrapport
Nedladdningsbar kulturrapport
Att ladda ner på din dator, fylla i, spara och maila in
Utskrivbar kulturrapport
Att skriva ut, fylla i och skicka/lämna in

 

Learnify

Du som cirkelledare i SV kan använda vår lärplattform Learnify som digitalt studierum. Du kanske vill ha en cirkel helt eller delvis på distans?

Via Learnify kan du:

  • Leda en cirkel helt- eller delvis på distans via ett digitalt studierum.
  • Bygga digitala studiematerial.
  • Diskutera med andra cirkelledare. Kanske vill du utbyta erfarenheter, diskutera möjligheter och problem eller bara få nya idéer inför nästa termin.
  • Få tillgång till URs material.

TILL LEARNIFY

GDPR

För oss på SV har det alltid varit viktigt att dina personuppgifter hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Vi har uppdaterat SVs integritetspolicy som beskriver hur och varför vi behandlar dina uppgifter. 

Läs gärna foldern Så hanterar vi personuppgifter tryggt tillsammans.

TILL SVs INTEGRITETSPOLICY