Kulturresans workshops

Boka hos oss - upplev hos er! Verksamheten Kulturresan grundar sig i allas rätt till att ta del av kultur och vänder sig till föreningar, ideella organisationer, mötesplatser och boende inom vård-och omsorg.

Skicka er förfrågan till: maja.c@sv.se 

Se nedan för årets nyheter! 

Emma Schöön

Barnvisor för glädje och gemenskap
Kom och sjung tillsammans med ditt barn eller barnbarn! För sångglada vuxna och barn från 4 år och uppåt. Välkomna in i barnvisornas förtrollade värld där vi minns, sjunger och rör oss tillsammans. Utgångspunkten för workshopen är den pedagogiska barnsångboken ” Svenska barnvisor ” av Tina Ahlin. Önskemål om visor ur boken emottages gärna. 

Anne Carlsson

Dansworkshops med vår danspedagog Anne. Varje pass pågår i 60 min, prova gärna en eller flera! 

Sittdans 
Sittdans handlar om rörelseglädje och social aktivitet. Rörelserna i dansen är mjuka och dansanta. I sittdansen kan alla vara med, alla dansar efter sin förmåga, kraft och ork. 

Showlinedance
En rolig och lätt variant av dansstilen linedance som alla kan hänga med på. Musiken varierar mellan gammal ”disco musik” så som ABBA, 80-90-talsmusik eller dylikt.

Afrodans
Välkommen att uppleva en dansklass av fötter som stampar, armar som sveper och rumpor som svänger till ljudet av trummor. Det är ett kraftfullt och frigörande danspass fyllt med glädje! Här är det stora, avspända rörelser, med låg tyngdpunkt och många repetitioner, som ger en skön känsla av flow.

Bugg
En pardans i snabb fyrafjärdedelstakt som bygger på improvisation. Ni kommer att lära er de vanligaste turerna inom bugg som sedan kan dansas till nästan all musik med fart i.

Rinella Rioda

Shodo-penselns väg 
Rinella, en Japannörd uppväxt i Tokyo som under många år hållit workshop i japansk kalligrafi i Stockholm och runt omkring i skånska kommuner. 

Få inblick i den japanska skriftspråket som är så mycket mer än bara ett skriftspråk. Det är ett sätt att närma sig Japans historia och kultur men också den japanska själen.  Vi får vi möjlighet att stifta bekantskap med den traditionella kalligrafins hantverk och skrivkammarens fyra verktyg för att utöva traditionell kalligrafi. Vi avslutar med att prova på att teckna några japanska tecken.

Jeanette Levin

Egenvårdsmassage med mild yoga!
Jeanette är yogalärare och lymfmassör, hon har arbetat med metodutveckling i yoga för äldre. Vi inleder med en stunds egenvårdsmassage för att stärka immunförsvaret. En procedur som sedan kan göras på egen hand eller i liten grupp. Vi avslutar med ett milt yogapass som kan utföras sittandes alternativt ståendes. Yoga anpassas till just gruppens nivå och vi utforskar andningsövningar, lugna mjuka rörelser som stärker kroppen och kan öka flexibiliteten.