Kulturresans musikupplevelser

Boka hos oss - upplev hos er! Verksamheten Kulturresan grundar sig i allas rätt till att ta del av kultur och vänder sig till föreningar, ideella organisationer, mötesplatser och boende inom vård-och omsorg. 

Skicka er förfrågan till: maja.c@sv.se 

Soloartister


Ingrid Savbrant 
- Nyhet!

Ingrid framträder med såväl eget material som personliga tolkningar av andras. Hon influeras av öppenhet och intryck från musikvärldens alla håll och kanter. Med ett naturligt sätt att får hon med sig publiken, den som vill får gärna sjunga med och kan man inte texten – så ”lallar” man, så som Ingrid säger.

Emma Schöön

Sjunger till eget piano-ackompanjemang favoriter ur svenska visskatten blandat med evergreens, schlager och jazz-standards. Det blir en musikalisk resa med mycket humor, värme och glädje! Välj mellan programmen Svenska visor och schlagers, Melodier ifrån Film & Musikal och Svensktoppen i våra hjärtan. Programmen innehåller melodier lämpliga för allsång.

Jesper Olsson- Nyhet!

Konsertpianist Jesper Olsson spelar ett blandat program med klassiska verk av bland annat Beethoven, Chopin och Debussy.

Perla Ström - Nyhet!

Framför tolkningar av musik från artister som Lisa Nilsson, Eva Cassidy, Lisa Ekdahl, John Mayer och Moonica Mac. 

John-Christian Svensson (JC Svensson)

Tilldelades Malmö stads och Mikosällskapets pris Årets glädjespridare 2022. Han sjunger och spelar visor från hela Sverige tillsammans med operettmelodier och traditionella religiösa sånger och ackompanjerar sig själv med gitarr, piano eller fiol. 

Linda Lundqvist

Som allsångsledare, sångerska och gitarrist låter Linda glädjen, svänget och gemenskapen stå i centrum av arrangemanget. Kända, roliga, vackra och glada sånger och melodier levereras i samklang med publiken. Det sociala mötet och lite gott snack kring låtarna som framförs är viktigt. Linda bjuder på en stund av glädje och gemenskap tillsammans med sin breda repertoar från 40-talet och framåt.

Daniel Keivanlo - Nyhet!

Daniel Keivanlo en ung gitarrspelande trubadur med ett stort intresse för den svenska vistraditionen, men även för musik från 40, 50 och 60-talet. Små anekdoter och blandade allsångsnummer bjuds det också på i lagom doser! 

Bo-Anders Dahlskog

En bred repertoar som sträcker sig från våra äldsta visor till jazz, pop och rock med en förkärlek för den lite äldre musiken - särskilt de gamla skånska visorna. 

Kent Persson - Nyhet!

En av medlemmarna i Kentanz, spelar gärna och sjunger traditionell dansbandsmusik både till underhållning och dans. Han har med sig keybord. Möjligt att han dyker upp med en hemlig gäst så upplevelsen blir dubbel så trevlig!

Kent Bernby 

Kent Bernby spelar Cornelis, Edvard Persson och gammal schlagertopp på gitarr och bjuder på historier om spännande möten under tiden med Snoddas .

Duos och musikband

Triolerna - Nyhet!

Rolf Hansson på gitarr och sång, Lisbeth Jönsson sång och Göran Grundström på dragspel. Ett potpurri från 30-talets Jules Sylvian fram till sekelskiftet och ni får gärna sjunga med. Räkna med spontan dans!

Annika Wihlborg Paulin och Håkan Paulin - Nyhet!

Erbjuder ett musikprogram innehållande svenska och utländska visor flera gamla "örhängen" samt en och annan jazz/poplåt.

Ronnie Holmberg och Carmen Söderberg (Ronnie & Carmen)

En härlig kombination för er som gillar traditioner och att blicka tillbaka i den fantastiska musikskatt som finns. 

Romantika – Vi minns tillsammans den romantiska eran som fanns på 30-, 40- och 50 talet. Följ med oss till en tidsepok, ett program med hög mysfaktor. Vi blandar anekdoter och örhängen, luta Er tillbaka och njut!

Evert Taube – Vår älskade skald, En kavalkad av visor, blandat med glada och annorlunda historier kring hans äventyr, väl värt att le åt!

Vårt skånska land – Listan på skånska visor är lång, vi bjuder på Hasse Andersson, Danne, Edvard och många flera.

Emma Schöön och Mats Larsson

Med programmet ” Visa i Jazz-ton” får publiken lyssna till Malmö- duon när de sjunger och spelar visor, schlagers, operettpärlor och jazz-standards i en anda av lekfullhet, glädje och stämningsfulla improvisationer. 

Louise Augustsson och Jesper Olsson - Nyhet!

Två pianister som spelar 4-händig pianomusik. Allt från Schuberts fantasi i f-moll till Grieg-danser. Jesper kan även bokas för solokonserter.

Roberto Amerise och Isabel Sciutto - Nyhet!

En duo på gitarr och sång (även flöjter, melodiska och lite perkussion) som spelar latinamerikansk folkmusik.

Marie-Christine Desplat och Paul Bocciolone Strandberg (Kiki & Paul)

Med klarinett/banjo/gitarr/piano skapas levande musik, odödliga evergreens och livsbejakande svängiga jazznummer från 20- och 30-talen och bjuder även på ”chansons”.

JanErik Ström och Roberto Amerise 

En akustisk gitarrduo som spelar brasiliansk, argentinsk tango och Evert Taube melodier. Ett spännande möte mellan argentinsk och svensk musik. 

Emma Schöön och John-Christian Svensson (JC Svensson)

Spelar musik med instrument som piano, ukulele, fiol, gitarr och sång med mycket humorinslag.

Joakim Wladis och Adam Bülow (Wladis & Bülow) - Nyhet!

Blandar traditionella folklåtar med vissång. Orsa polskor och Taube låtar samsas om konsertutrymmet med historier om gamla spelmän och anekdoter. På bas och fiol tar de sig an den traditionella musiken i bred bemärkelse.