Hantverk & konst

Väck skaparkraften inom oss och må bättre! I stora, ljusa ateljéer inspireras deltagarna av våra konstnärer som ledare i ert skapande. Stilleben, självporträtt eller landskap?

Hos oss kan man ut utforska sin egna färdigheter. I alla tider har människor haft ett stort behov av att uttrycka sig i bilder, färg och form. Motiven finns överallt, det är bara att se sig omkring! Eller så finns de på närmare håll -i vår egen fantasi. Kursen är för alla som vill lära om färger och hur man blanda de på duk pannå, med pensel eller palettkniv.

Skillnaden mellan olja akryl är stor. Olja - det är lättare att blanda de nyanser som man vill ha och har mer kontroll på lasyrer. Akryl är vattenlöslig och torkar snabbt, luktar inte lika mycket som olja. Akryl är inte så krävande och man kan måla på vad som helst och blanda in olika föremål (sand,sten,plast)

KURSINNEHÅLL
I studieplanen ingår komposition, färg och materiallära. Här har man möjlighet att välja om man vill måla med akryl eller olja eller kombinera med olika tekniker.

KURSLEDARE
Cristache Vasilescu, konstnär med lång erfarenhet att hålla kurser


Eget material medtages: penslar, duk, färg, blyertspenna och radergummi. Oömma kläder. Staffli finns.
Material kan köpas på Drewex.

KURSINTYG
För de som önskar utfärdar vi kursintyg efter avslutad kurs. Närvaro på kursen måste vara minst 75% av kurstiden.